У току су грађевински радови на изградњи цевастог пропуста на каналу Купинац. Поред радова на уређењу корита канала Купинац, обављају се радови на изградњи моста преко овог канала у Улици Фрушкогорској. Радове су обишли представници Градске општине Обреновац.

Дејан Камбер, саветник председника општине Обреновац приликом обиласка завршне фазе радова на уређењу корита канала Купинац, истакао је да ће грађевински радови бити завршени пре првобитно постављеног рока.

– Пре 10 дана, најављено је да ће радови трајати месец дана, међутим грађевински радови на каналу Купинац биће завршени раније. Старе цеви, дотрајале, одложене су, а нове цеви су постављене. Промет тих старих цеви био је фи 600, а сада су постављене цеви чији је промет фи 1600, док ће евакуација воде из узводног дела Купинца бити на далеко вишем нивоу – рекао је Камбер.

Он је нагласио да је од планираних радова остало постављање камених облога у дужини од 130 метара, па се према његовим речима ускоро очекује реализација целокупног пројекта уређења канала Купинац.

Урош Шормаз, председник савета месне заједнице Рвати истакао је да је некадашњи мост, прелаз преко канала Купинац био небезбедан.

– Ово је био вишедеценијски проблем у месној заједници Рвати, јер прелаз није имао адекватну ширину и заштитну ограду. Поред ових радова, у току су радови на изградњи заштитне ограде у Улици Фрушкогорској, такође на каналу Купинац – навео је Шормаз.

Он је овом приликом подсетио, да ће у наредном периоду Улица Рваћанска бити затворена за саобраћај и апеловао на грађане да користе алтернативне путне правце.