Данас су представници Градске општине Обреновац и директор Јавног комуналног предузећа ”Топловод” Обреновац Борис Ивковић обишли радове на изградњи топловодне мреже у насељу Музичка колонија. Грађани овог дела Обреновца, након изградње топловодне мреже, добиће могућност прикључења на даљински систем грејања.

Ивковић је приликом обиласка радова истакао значај ширења топловодне мреже.

– Када у један крај града дође топловод, то је заиста један од највећих помака, када је у питању квалитет живота наших грађана. Историјски је догађај, то што се топловодна мрежа шири уз Шабачки пут ка Музичкој колонији.  Све оно што живот грађана чини удобнијим, постаје доступно грађанима насеља Музичке колоније – рекао је Ивковић и додао да је припрема за реализацију овог пројекта трајала 5 година.

Он је истакао да су радови почели санацијом примара који је позициониран на простору насеља Рвати и око зграде Хелпа, санација је трајала 3 године након чега се стигло до топловодне подстанице од које се креће ка насељу Музичка колонија .

Ивковић је позвао све грађане да обезбеде законом предвиђену документацију, власничке листове и грађевинске дозволе, како би могли оставрити право на прикључак на топловодну мрежу.

Милорад Јанковић, заменик председника Скупштине општине Обреновац овом приликом најавио је да ће грађани насеља Музичка колонија у наредном периоду добити прикључак за топловодну мрежу и да ће тиме остварити све оне услове свакодневног живота у којима уживају грађани осталих делова општине Обреновац.

– Давне 1981. године, у Обреновцу је отпочео процес топлификације, тада су се грађани насеља Музичка колонија понадали да ће добити прикључак на топловодну мрежу, међутим то се тада није десило. Надамо се да ће становници овог дела Обреновца добити прикључак у наредном периоду – рекао је Јанковић.

Грађани насеља Музичка колонија зхвалили су се представницима општине Обреновац и ЈКП ”Топловод” Обреновац на уложеним напорима за реализацију пројекта ширења топловодне мреже.