Канцеларија за младе општине Обреновац у сарадњи са Јавним предузећем Спортско-културни центар ”Обреновац” и Библиотеком ”Влада Аксентијевић”, током летњег распуста 2020. године у оквиру програма неформалног образовања реализује 11 бесплатних радионица под називом ”Обреновац–град знања”. Циљ овог програма је  да поред обезбеђивања услова за неформално образовање, омогући  младима  ангажовано провођење слободног времена током летњег  распуста.

Радионице које су ове године подржане и за које су заинтересовани полазници могли поднети своје пријаве до 30 јуна су:  Макраме – игре чворића, Декупаж на стаклу и цртање на стаклу, Радионица жанрова, Школа модерног певања (поп, рок, домаћа и страна музика), Радионица ”Уметност у боји”, Новинарска радионица, Радионица веза – вез за почетнике, Са науком на ТИ, Почетни курс шпанског језика, Почетни курс немачког језика, Радионица конверзације на енглеском.

Заинтересовани млади Обреновчани могли су поднети пријаве за похађање већег броја радионица, односно приликом пријаве није важило правило похађања искључиво једне радионице, тако да је полазницима који имају различита интересовања, омогућено да буду активни на више радионица и самим тим задовоље своје потребе за стицањем знања из различитих области.

Простор под платанима Спортско-културног центра ове недеље представља место на ком се окупљају млади Обреновчани, полазници летњих радионица.

– У складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом у Обреновцу, али и у целој држави, одлучили смо да све радионице које је могуће одржати на отвореном, одржимо напољу, у кругу Дома културе или у дворишту библиотеке ”Влада Аксентијевић”, која  ове године са нама ради овај програм. Радионице које су планиране за јул, биће одржане у Дому културе, а оне које су планиране за август одржаће се у дворишту библиотеке, како би се сачувало здравље полазника, професора, али на крају и свих становника Обреновца – навео је Милош Станојевић, члан Већа општине Обреновац.

Радионице су и ове године бесплатне, а као и протеклих година и овог лета привукле су пажњу великог броја младих.