Општинска изборна комисија прогласила је коначне резултате локалних избора према којима су све 4 листе које су узеле учешће на изборима прешле изборни цензус, па ће имати своје представнике у Скупштини општине Обреновац.

Виктор Стојковић, председник изборне комисије општине Обреновац истакао је, да је према резултатима избора, Српска напредна странка освојила највећи број одборничких места, 41 одборнички мандат у Скупштини општине Обреновац.

– Скупштина Градске општине Обреновац има 55 одборничких места, највише је освојила листа око Српске напредне странке, 41 мандат, затим листа око Социјалистичке партије Србије, која је освојила 7 одборничких мандата, затим листа СПАС- Александар Шапић, која је освојила 6 одборничких мандата и листа Српске радикалне странке која је освојила 1 одборнички мандат – навео је Стојковић.

Према његовим речима преостаје рок од 60 дана у оквиру кога је обавезно конституисање Скупштине општине.

На једном бирачком месту у Обреновцу поновљени су избори за народне посланике.

– Резултате са ових избора треба да утврди РИК, која ће пошто утврди резултате на свим поновљеним местима на територији Републике Србије, прогласити резултате за целу Републику – закључио је Стојковић.