Јавно комунално предузеће “Водовод и канализација” Обреновац обавља радове на изградњи секундарне канализационе мреже у месној заједници Бело Поље. У циљу одвођења отпадних вода у насељу Бело Поље изводи се изградња секундарне фекалне канализације у укупној дужини од 1175 метара, што обухвата шест улица у насељу: Белопољска, Кузмановића виноград 1 део, 2 део, Ваљевчић сокак…

Председник Градске општине Обреновац Жељко Јоветић је истакао да је општина Обреновац издвојила око шеснаест милиона динара за овај пројекат.

– Канализација је изузетно скуп пројекат, али мислим да је мало запостављен у последњих десетак година. Ни ова година није обиловала оваквим радовима и мислим да би у будућности на овоме требало да буде акценат. Требало би и најургентније тачке које немају канализацију, попут Кртинске, Звечке, Браће Југовића и других насеља на ободу Обреновца, да буду прикључена на канализациону мрежу. Што се самог пројекта тиче овде се ради на изградњи 1.100 метара канализационе мреже. Оно што је занимљиво, ако упоредимо цену самог прикључка за грађане са ценама у другим локалним самоуправама код нас је тај износ десет пута мањи. Нису радови десет пута јефтинији него се радови финансирају по пројектима заштите животне средине, тако да се новац за то добија од надокнаде за загађење – рекао је Жељко Јоветић.

Директор ЈКП “Водовод и канализација” Ненад Радојевић је објаснио о каквим радовима је реч. 

– Тренутно се изводе радови у Белом Пољу. У питању је прикључење на фекалну канализацију секундарног профила. Проширење канализационе мреже  је највећи посао у овој години а циљ је да се што више грађана прикључи. Тренутно се изводе радови на изградњи примарне мреже, где ће се шест улица у Белом Пољу прикључити тако да ће грађани моћи да поднесу захтеве за прикључење на ту канализациону мрежу. Захваљујући средствима Градске општине Обреновац овде се изводе радови, а грађани само треба да поднесу захтеве односно да се на време информишу која им је документација потребна – казао је Радојевић.

Директор Радојевић је најавио да ће радови на изградњи секундарне канализационе мреже бити готови до краја године.  

– Календарски гледано предвиђено је педесетак дана за извођење ових радова, међутим раније ће се све завршити. С обзиром на то да неке прогнозе кажу да ће децембар бити релативно топао у односу на просечне температуре у то доба године, моћи ће да се ради истом динамиком тако да би радови требало да се заврше до краја ове године, ако временске околности то дозволе – објаснио је Радојевић.