Данас је ККК ”Забрежје” у сарадњи са Градском општином Обреновац организовао 30. Видовданску регату на реци Сави. Догађај је почео у 10 сати свечаним отварањем након чега су уследиле трке у различитим категоријама. Организатори наводе да је ово прво овогодишње окупљање кајакаша и кануиста.

Милош Станковић, председник Комисије за спорт Градске општине Обреновац истакао је да је Видовданска регата спортска манифестација од великог значаја за Обреновац.

– Видовданска регата постала је већ манифестација од великог значаја за Обреновац и целу Србију. Радујем се великом броју пријављених екипа. На овој регати узело је учешће 15 екипа. Морам да напоменем да су услови специфични због ситуације са водостајем, али једна веома важна вест за све такмичаре јесте да је ово и прво званично такмичење на нивоу Србије ове године, тако да сви са жељом и нестрпљењем ишчекују почетак мечева – рекао је Станковић.

Он је навео да Градска општина Обреновац инсистира на што је могуће бољим условима за развој спорта.

– Трудимо се заједнички са ККК ”Забрежје” да препознамо и обезбедимо све неопходне услове како за тренинге тако и за овакве сјајне манифестације којих је неколико током године. Свим такмичарима желим пуно успеха и надам се да ће велики број Обреновчана данас имати прилику да погледа сјајне мечеве – рекао је Станковић.

Драгослав Обадић, председник ККК ”Забрежје” истакао је да је Видовданска регата спортско такмичење којим ће се отворити овогодишња кајакашка сезона.

– Прво званично такмичење ове године и могу да кажем да се овим такмичењем отвара кајакашка сезона. Мислим да има више од 250 такмичара. Што се тиче ККК ”Забрежје”, трудили смо се да што боље организујемо ово такмичење, а то значи да имамо 4 спасилачка чамца, судије су дошле из Београда. Имали смо доста спонзора, а главни међу њима је Градска општина Обреновац. Трке на 200 метара за сениоре и кануисте и меморијална трка на 2 километра носиће новчане награде. Данас је идеално време за веслање, па очекујемо једну фер и спортску борбу.

ККК ”Забрежје” данас има 65 такмичара који ће се такмичити у тркама различитих категорија.