Уочи Дана особа са инвалидитетом, Владан Ђукић, градски секретар за социјалну заштиту, уручио је инвалидска колица Мирјани Глумац, самохраној мајци петнаестогодишње Јасмине Васић, кориснице Дневног боравка за децу и омладину ометену у развоју у Обреновцу, која је са тежим сметњама у развоју, слабо покретљива и у тешком материјалном стању.

Секретар је похвалио креативни рад корисника овог дневног боравка испољен у многобројним инклузивним радионицама у оквиру којих су израђивали употребне предмете од рециклираних и природних материјала. Учесници радионица биле су особе са различитим врстама и степеном инвалидитета из удружења и дневних боравака из Београда и других места у Србији, ученици основних и средњих школа, студенти београдских факултета, као и запослени у друштвено одговорним организацијама.

Владан Ђукић је истакао да ће Секретаријат за социјалну заштиту наставити да подржава њихов рад, као и рад свих организација које се баве овом осетљивом категоријом наших суграђана. Према његовим речима, у претходном периоду отворено је шест нових дневних боравака, тако да у Београду не постоје више листе чекања за дневне боравке.
 
Извор: Беоинфо