У недељу, 28. јуна ККК ”Забрежје” у сарадњи са Градском општином Обреновац организоваће 30. Видовданску регату на реци Сави. Традиционални догађај почеће у 10 сати свечаним отварањем након чега следе трке у различитим категоријама. Организатори наводе да је ово прво овогодишње окупљање кајакаша и кануиста, а очекује се да ће на овој регати учешће узети 25 екипа.

Драгослав Обадић, председник ККК ”Забрежје” истакао је да се и ове године на традиционалној Видовданској регати очекује велики број учесника, међутим због новонастале ситуације није могуће тачно навести број екипа.

– Досадашње искуство показује да је учешће на организованим регатама узимало 300 такмичара – рекао је Обадић и додао да због новонастале ситуације изазване ширењем  корона вируса није могуће прецизирати број екипа које ће ове године узети учешће на Видовданској регати.

Он је нагласио да ће на регати учествовати велики број такмичара из ККК ”Забрежје”.

– На регати учешће ће узети 65 такмичара из ККК ”Забрежје”, биће занимљивих трка, такође биће новчаних награда за трке на 200 метара и то за сениоре и кануисте и за меморијалну трку на 2 километра – истакао је Обадић.

Обадић је посебно нагласио да се приликом организације догађаја водило рачуна о предложеним мерама заштите од ширења вируса корона.

– Такмичење ће се одржати на отвореном, такмичари нису један до другог, веслају на води, па у самом старту испуњавамо услове – рекао је Обадић.

Милош Станковић, председник Комисије за спорт општине Обреновац  истакао је да му је посебно драго што је део организације јубиларне Видовданске регате.

– Пре свега морам да нагласим, да сам поносан што смо део јубиларне 30. Видовданске регате. Према свим метеоролошким прогнозама, најављено је сунчано време, међутим надам се да специфичне околности које су повезане са високим водостајем, који није карактеристичан за ово доба године, неће правити неке велике проблеме. Такође, надам се да ће се грање и пањеви који се тренутно крећу Савом наћи у доњем току, а да ће стаза бити лепа и да ће представљати уживање – рекао је Станковић.

Он је овом приликом позвао грађане Обреновца да у недељу, 28. јуна у 10 сати погледају 30. међународну Видовданску регату.