Десети Међународни сајам Бизнис база “Решење из прве руке” отворен је данас у хали 1 Београдског сајма и трајаће до 3. децембра. На њему се представља око 300 предузетника из Србије, Словеније, Немачке, Италије, Хрватске, Црне Горе, БИХ и Македоније. Тема овогодишњег сајма је женско предузетништво, иновативност, конкурентност и друштвено одговорно пословање у свим аспектима пословања.

 
– Мала и средња предузећа чине преко 99 одсто укупног броја предузећа у Србији и зато у тај сектор треба улагати и наредне године – изјавила је данас потпредседница Владе Србије Верица Калановић, на отварању Сајма предузетништва “Бизнис база”.
 
Калановић је истакла да је протекла година била тешка за економију у свету и у Србији наглашавајући да је у таквом времену храбост бити предузетник.
 
– У сектору МСП у Србији запослено је две трећине становништва и зато он мора да има подстицаје кроз законску регулативу, кредитирање и кроз овакве манифестације – казала је потпредседница Владе Србије за привреду и регионални развој.
 
На сајму наступају бројна удружења предузетника, локалне самоуправе, привредници, многобројне владине и невладине агенције, институције из јавног и цивилног сектора, банке и донатори. И ове године се на овом сајму представља општина Обреновац и привреда са њене територије.
Ове године се представља један део обреновачке агро привреде, као и два кластера: Агро кластер Обреновац и Кластер цвећа Обреновац, чије је оснивање иницирала општина Обреновац, а пројекте имплементирао Регионални центар за развој малих и средњих предузећа и предузетништва “Београд”–”Предузетнички центар Обреновац”.