У месној заједници Стублине на једној од најфреквентнијих саобраћајница биће постављени семафори. На раскрсници која води ка Убу и ка коповима у Лазаревцу, вертикална сигнализација допринеће повећању нивоа безбедности свих учесника у саобраћају. Припремне радове обишао је председник Комисије за безбедност у саобраћају Мирко Вранешевић.

Вранешевић је истакао значај који има постављање семафора на најфреквентнијој саобраћајници у месној заједници Стублине.

– У току су радови које становници месне заједнице Стублине прижељкују дуги низ година. Биће урађена комплетна светлосна сигнализација након добијања свих потребних дозвола, а тренутно су у току радови на уређењу раскрснице. Биће постављена 3 семафора која ће у потпуности регулисати саобраћај, биће обележена још  2 пешачка прелаза и тиме ћемо на овом делу пута унапредити безбедност свих учесника у саобраћају – рекао је Вранешевић.

Он је најавио појачану контролу и већу присутност саобраћајне полиције на овом путу.

– Постоје нека места која би требало обележити црном тачком, без обзира на то што смо инсталирали уређаје радар допелре, вибро звучне траке, обележили зоне школа и све остало што је потребно, да би се скренула пажња возачима пре свега, изгледа да није било довољно, тако да ће саобраћајна полиција на овом делу пута имати пуно посла у наредном периоду, дакле биће појачане контроле на овом делу пута – објаснио је Вранешевић.

Према речима надлежних из месне заједнице Стублине, у појединим деловима дана пролазници на овом делу саобраћајнице неретко чекају и по 15 минута како би прешли улицу, што је био један од разлога подношења захтева за постављање семафора.

Петар Петровић., председник Савета месне заједнице Стублине истакао је да на овом делу саобраћајнице постоји безбедносни проблем.

– Горући проблем у протеклом периоду на овом делу саобраћајнице била је безбедност учесника у саобраћају, првенствено пешака. Саобраћај је фреквентан у тој мери да је постојала реална опасност да ће неко од учесника у саобраћају страдати.

Он је навео да су представници Савета месне заједнице подносили захтеве и инсистирали на повећању безбедности најфреквентније саобраћајнице у овом делу општине Обреновац.

– Почетком године обавили смо разговоре са замеником градоначелника Београда господином Весићем и са министром полиције Небојшом Стефановићем након чега су они обећали да ће у наредном периоду почети изградња семафора и  као што видимо, данас су почели припремни радови – рекао је Петровић и захвалио заменику градоначелника Београда, министру полиције, председнику Комисије за безбедност у саобраћају Мирку Вранешевићу и председнику општине Мирославу Чучковићу, на испуњеним захтевима Савета месне заједнице.

Комисија за безбедност у саобраћају општине Обреновац иницирала је постављање надстрешница на аутобуским стајалиштима.

– У току су радови на постављању надстешница на Шабачком путу и настављамо ка свим месним заједницама где су грађани изразили потребе за новим стајалиштима – најавио је Вранешевић.