Данас су представници Градске општине Обреновац обишли радове на изградњи новог објекта Основне школе ”Јован Јовановић Змај” у месној заједници Звечка. Објекат који ће моћи да прихвати 200 ученика из Звечке и околине биће модерно опремљен и обогаћен савременим садржајима.

Драган Блажић, председник Комисије за образовање општине Обреновац приликом обиласка радова истакао је да грађевински радови теку према унапред предвиђеном плану.

– Радови теку према плану, мада су били у неком моменту заустављени због ситуације изазване епидемијом корона вируса. Објекат који ће моћи да прихвати 200 ђака из Звечке и околине биће завршен у договореним роковима. Инвестиција вредна 1,3 милиона евра коју нам је определило Министарство просвете, показује снагу државе, међутим пројекат изградње обданишта реализујемо захваљујући средствима из буџета Града Београда, што указује на једну врсту кохезије у вршењу власти  између све три линије, како општине тако и Града и државе – рекао је Блажић и додао да све ово показује да је финасијска ситуација државе стабилна и да постоји простор за реализацију оваквих и сличних пројеката.

Он је рекао да се у наредном периоду планирају даља улагања у рекострукцију и изградњу школа и обданишта.

Вера Ђорђевић, директорка Основне школе ”Јован Јовановић Змај” објаснила је који ће садржаји школу у Звечкој чинити посебном.

– У више наврата причали смо о томе да ће у Звечкој бити изграђена савремена школа, која одговара условима 21. века. Ја се радујем заједно са свим родитељима и ученицима јер ће ова новоизграђена школа бити најопремљенија, па ће деца имати прилику да се образују, тако да уживају јер ће имати услове за наставу физичког васпитања, кабинетску наставу, такође имаће библиотеку. Посебно ме радује чињеница што је стари део школе у потпуности реновиран, тако да ће бити сасвим функционалан – рекла је директорка Основне школе ”Јован Јовановић Змај”.

Петар Лалић, председник Савета месне заједнице Звечка истакао је да су сви планирани пројекти везани за месну заједницу Звечка реализовани.

– Слободно могу рећи да је у последње две године Звечка једно велико градилиште. Све оно што је планирано у договору месне заједнице и Градске општине Обреновац, реализовано је – нагласио је Лалић.

Што се тиче новог дела школе, биће изграђено неколико нових учионица, такође је предвиђен простор за библиотеку и део у коме ће се налазити канцеларије. Међутим, посебно место имаће нова фискултурна сала са свим пратећим елементима . Новоизграђена сала биће опремљена најновијим технологијама , па ће бити погодно место за одржавање већих  утакмица. На простору новоизграђеног објекта планирано је постављање 16 рефлектора, такође биће отворена могућност да се утакмице снимају и телевизијски преносе.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић навео је, да уколико радови буду текли предвиђеном динамиком, планирано је отварање новог дела школе наредне године, 27. јануара, на празник Светог Саве.