инфо билтен | новембар II 2011.

Poziv za predavače koji žele da učestvuju u realizaciji programa “Obrenovac-grad znanja”

Kancelarija za mlade Uprave gradske opštine Obrenovac, zajedno sa Sportsko-kulturnim centrom “Obrenovac” i Bibliotekom “Vlada Aksentijević” i tokom zimskog raspusta nastavlja sa realizacijom programa “Obrenovac – grad znanja”. Cilj ovog programa je da obezbedi kvalitetno, interaktivno, zanimljivo neformalno obrazovanje i angažovano provođenje slobodnog vremena tokom zimskog raspusta.
————————————————-
Prijavite se za volonterski program “Budi heroj”

“Budi heroj” je program Volonterskog servisa opštine Obrenovac u oblasti socijalne zaštite i sprovodi se u partnerstvu sa Dnevnim boravakom za decu i omladinu sa mentalnom retardacijom. Svojim programskim aktivnostima podstiče socijalizaciju i integraciju osoba sa smetnjama u mentalnom razvoju i njihovih porodica, doprinosi boljem informisanju i edukaciji društvene zajednice, inicira i razvija otvorene oblike zaštite i partnerstva sa drugim organizacijama i ustanovama, u skladu sa reformom socijalne politike.
————————————————-
Škola finskog jezika
Nova grupa škole finskog jezika počinje sa radom u subotu, 3. decembra, u 18.00 sati u muzičko-jezičkom kabinetu Sportsko kulturnog centra “Obrenovac”. Naučite finski jezik i saznajte dosta o kulturi, geografiji i svakodnevnom životu u Finskoj. Gradska opština Obrenovac i Sportsko kulturni centar “Obrenovac” obezbeđuju besplatne časove koji će se održavati subotom i nedeljom, a zainteresovani, bez obzira na godine starosti, mogu da se prijave na telefon 011/8723-570 ili info@obrenovac-info.co.rs .
————————————————-

“KaZiMi” sаvetovаlište zа mlаde, novi servis zа mlаde u Obrenovcu

Usluge sаvetovаlištа će se u prvoj fаzi pružаti preko internetа. Virtuelno sаvetovаlište će pružаti besplаtnu pomoć, bez zаkаzivаnjа i аdministrаtivnih procedurа i veomа je jednostаvno, potrebno je popuniti formu nа sjаtu www.mladi.obrenovac.rs  i očekivаti odgovor u roku od 48 sаti.
 
Usluge sаvetovаlištа “KaZiMi” su:
• psihološko sаvetovаlište
• prаvno sаvetovаlište i prаvа mlаdih
• problemi u porodici i vezi
• socijаlnа zаštitа
• profesionаlnа orijentаcijа i pomoć mlаdim ljudimа koji se susreću sа teškoćаmа prilikom trаženjа poslа
• pitаnjа u vezi sа zdrаvljem, drogom, trudnoćom, plаnirаnjem porodice ili seksuаlnosti
• evropski progrаmi zа mlаde i mogućnosti koje oni pružаju
• pomoć mlаdim pripаdnicimа mаnjinskih grupа

————————————————-


Poziv za učešće u obuci iz oblasti naprednog upravljanja projektima za predstavnike udruženja
GRADSKA UPRAVA GRADA BEOGRADA, Agencija za evropske integracije i saradnju sa udruženjima i Centar za razvoj lokalne samouprave „Agenda Pro” upućuju POZIV ZA UČEŠĆE U OBUCI IZ OBLASTI NAPREDNOG UPRAVLjANjA PROJEKTIMA ZA PREDSTAVNIKE UDRUŽENjA

CALL FOR APPLICATIONS – European for Peace Young people in action for human rights
In its EUROPEANS FOR PEACE programme, the Foundation EVZ promotes international school and youth projects. Young people from Germany, the countries of Central, Eastern and South-Eastern Europe and Israel actively explore historical and present-day human rights issues.

Poziv za ucesce na Inkluzivnoj Akademiji
Inkluzivna Akademija, je projekat koji realizuju u partnerstvu Forum Mladih sa invaliditetom i Societe Generale banka Srbija. Osnovni cilj projekta jeste profesionalno usavršavanje osoba sa invaliditetom. Edukativni deo projekta je namenjen svim pojedincima koji žele da razviju svoja znanja i veštine iz raznih oblasti, a pravo učešća imaju svi koji se prijave po predvidjenoj proceduri.


JAVNI POZIV ZA PRIJAVLjIVANjE KANDIDATA ZA POSMATRAČE IZBORNE KAMPANjE
Pozivaju se kandidati, koji žele da obavljaju poslove posmatranja izborne kampanje političkih subjekata u 2012. godini u svojstvu posmatrača Agencije za borbu protiv korupcije, da se prijave na poziv za terenskog posmatrača, koordinatora i centralnog koordinatora za poslove posmatranja izborne kampanje.

Konkurs za srednjoškolske bendove „Beograd – grad bez nasilja”
U okviru kampanje „Beograd – grad bez nasilja” raspisan je konkurs u kom se bendovi iz beogradskih srednjih škola pozivaju da do 5. decembra pripreme svoju pesmu ili obradu čija je tema nenasilje i tolerancija i prijave se za nastup na koncertu kojim se završava kampanja. 

Raspisan konkurs za obrazovni program “Upravljanje projektnim ciklusom u projektima finansiranim od strane EU”
Beogradska otvorena škola i Kancelarija za evropske integracije Vlade Republike Srbije otvorili su konkurs za prijem polaznica i polaznika na obrazovni program “Upravljanje projektnim ciklusom u projektima finansiranim od strane EU”. Program se izvodi u okviru projekta “Jačanje kapaciteta uprave za pristupanje Srbije Evropskoj uniji”.

Starbucks Shared Planet Youth Action Grants
The Starbucks Foundation reviews Letters of Inquiry on an annual basis; we are currently accepting Letters of Inquiry for the spring 2012 grant cycle. Please complete our online Letter of Inquiry form here.

 

Čivning stipendija 2012/13. – prestižna stipendija za finansiranje postiplomskih studija u Velikoj Britaniji
Prijava za Čivning stipendiju koja se može koristiti u 2012/13. školskoj godini sada je otvorena! Postanite obožavalac Čivning stipendije na Facebook-u i pratite vesti i događaje. 

Konkurs za Coca-Cola Talente otvoren od 7.novembra do 7.decembra 2011.godine
Coca-Cola Hellenic Srbija, u saradnji sa Ministarstvom prosvete i nauke, univerzitetima i studentskim organizacijama, raspisala je konkurs za izbor šeste generacije „Coca-Cola Talenata“. Priliku da se usavršavaju uz vrhunske stručnjake u kompaniji, steknu veštine i znanja koja imaju konkretnu primenu i otvore sebi put ka uspešnoj poslovnoj karijere dobiće sedam novih Coca-Cola Talenata. 

„Sаkurа“ stipendije
U cilju promovisаnjа izučаvаnjа svih аspekаtа jаpаnskog društvа i kulture u Republici Srbiji, kаo i jаčаnjа srpsko-jаpаnskog prijаteljstvа, rаspisаn je konkurs: KONKURS zа dodelu pet stipendijа u iznosu od po 200.000 dinаrа zа izrаdu istrаživаčkog rаdа nа temu u vezi sа Jаpаnom 



Volontirajte na BeFem-u
BeFem, festival feminističke kulture i akcije upućuje javni poziv svima koji su zainteresovani da volontiraju i pomognu nam u realizaciji BeFema 2011.