Данас су представници Градске општине Обреновац и директор Јавног комуналног предузећа ”Водовод и канализација”, Бранко Матић обишли радове на изградњи канализационе мреже на Шабачком путу, као и  грађевинске радове на изградњи примарне водоводне мреже у месним заједницама Пироман и Бровић.

Матић је приликом обиласка радова истакао да се исти одвијају по унапред предвиђеној динаци и да нема неких већих проблема, те се нада да ће радови бити завршени у постављеним роковима.

– Радови на изградњи канализационе мреже на Шабачком путу одвијају се предвиђеном динамиком, од ”Амана” до канала Купинац урађен је примарни вод пречниика фи 400, а сада су у току радови на изградњи секундарног вода пречника фи 250. Једино што нам задаје озбиљне проблеме на градилишту јесу нестабилни временски услови – рекао је Матић и додао да након стабилизације временских услова, грађани могу очекивати уређење простора и довођење истог у првобитно стање.

Матић је навео да се радови на изградњи примарне водоводне мреже за насељена места месних заједница Пироман и Бровић одвијају несметано, па како каже, очекује да ће и ови послови бити врло брзо завршени.

Мирослав Чучковић, председник Градске општине Обреновац обишао је градилишта и навео да грађевински радови неће стати све док комунална инфраструктура не постане доступна свим грађанима Обреновца.

– Поносан сам јер је Обреновац заиста највеће градилиште у Србији. Грађевинске машине су активне широм општине Обреновац, ради се на изградњи канализације у месним заједницама Уровци и Кртинска и на Шабачком путу, такође у току су радови на изградњи водоводне мреже. Ми се овамо нећемо зауставити све док не будемо завршили комплетну комуналну инфраструктуру за цео Обреновац. Идеја је да сви грађани имају здраву и питку воду, прикључак на водоводну мрежу,  да имају канализацију где год за то постоје технички услови и да имају грејање – истакао је Чучковић.

Он је нагласио да су новонастале социјалне околности отвориле простор за изградњу повољније будућности за грађане.

– Ово је један велики рудник, али је и наш народ непресушни рудник злата који је ово очекивао деценијама и којем сада због измењених околности, нових фабрика, стабилне финансијске ситуације, можемо испунити вишедеценијска очекивања, обезбедити њихову будућност и задржати их овде, како би општина Обреновац остала најразвијенија општина на територији Београда – закључио је Чучковић.