Данас је отворено ново дечије игралиште у насељу Вирага. Дечија игралишта на територији општине Обреновац производ су иницијатива грађана. Наиме, Јавно предузеће за заштиту и унапређење животне средине на иницијативу грађана који су преко Савета месних заједница указали на потребе за простором који ће бити на корист најмлађој популацији, изградило је дечија игралишта широм општине Обреновац. Дечије игралиште у насељу Вирага  је 25 по реду новоизграђено игралиште у општини Обреновац. Данас су на отварању новог игралишта, малишане посетили председник Градске општине Обреновац, Мирослав Чучковић и директор Јавног предузећа за заштиту и унапређење животне средине, Светозар Андрић.

Андрић је овом приликом истакао да је изградњом 25. игралишта у општини Обреновац , свако дете добило свој простор за забаву и додао да ће се наставити изградња дечијих игралишта и у наредном периоду.

– Колико је овакав простор важан у одрастању деце можда најбоље показује њихово усхићење током изградње игралишта, то се не може речима описати. Када сам то видео приликом обиласка радова, то ме је учинило поносним што сам део овог озбиљног тима који је заједнички са грађанима успео да направи игралиште и да овој деци испуни жеље. Бити део одрастања деце, посебно је задовољство – рекао је Андрић.

Он је овом приликом деци пожелео пуно осмеха и лепих тренутака проведених на новом игралишту.

Мирјана Кујовић, члан Савета друге месне заједнице најавила је још неке радове који су покренути захваљујући иницијативи грађана.

– У наредном периоду планирана је изградња летњиковца, биће постављене клупе, а такође биће решен проблем канализације у овом насељу – истакла је Кујовић