У току су радови на изградњи канализационе мреже у месној заједници Забрежје, у Улици Савској.  Овим пројектом планирано је да се изгради нових 860 метара канализационе мреже, чиме ће бити обезбеђени прикључци за још 86 домаћинстава са територије ове месне заједнице. Истовремено се изводе радови на изградњи канализационе мреже у месним заједницама, Уровци, Кртинска и на Шабачком путу.  Данас су радове у Улици Савској обишли представници општине Обреновац и директор Јавног комуналног предузећа ”Водовод и канализација”, Бранко Матић.

Мирослав Чучковић, председник Градске општине Обреновац приликом обиласка радова истакао је да је вредност истих велика и указао на учешће свих грађана у реализацији циљева везаних за обезбеђивање комплетне комуналне инфраструктуре за све грађане Обреновца.

– Ово су скупи пројекти  и захваљујем се свим Обреновчанима на подршци. Сви они који данас раде у приватним компанијама, сви власници приватних фирми,сви запослени и сви пензионери, заједно смо финансијери оваквог развоја наше општине. Наставићемо овим темпом док комплетна инфраструктура не буде завршена. Можете видети велику радост мештана, можете приметити да су они потпуно свесни колике проблеме решавају прикључком на канализациону мрежу – рекао је Чучковић и додао да ће се Обреновац и у наредном периоду равномерно развијати и да ће у једнаким условима уживати како грађани у централним деловима, тако и они са периферних делова општине.

Матић је указао на неке специфичности канализационе мреже у овом делу општине Обреновац.

– Ова деоница је специфична по томе што ће на овом месту бити први пут изграђена фекално црпна станица која неће бити видљива грађанима, која ће се налазити испод површине земље – рекао је Матић.

Он је навео која су документа неопходна за добијање прикључка за канализациону мрежу.

– Да бисмо овај посао привели крају, поновићемо нашим суграђанима шта им је потребно да би могли своја домаћинства да прикључе на канализациону мрежу. Наиме, потребна су им три основна документа, копија плана парцеле њиховог дворишта, грађевинска дозвола за кућу или потврда да је кућа легализована и лист непокретности, такође они морају доћи у ЈКП ”Водовод и канализација” где ће поднети захтев. Ми ћемо представницима месне заједнице оставити кратак списак који садржи смернице о неопходним документима за остваривање права на прикључење, како би грађани могли што пре да обезбеде неопходну документацију.

Драган Блажић члан Већа општине Обрреновац истакао је да месна заједница Забрежје коначно добија пуну комуналну инфраструктуру.

-Напокон почетак Забрежја, не крај. Забрежје је почело од Перила да се шири ка граду и данас добијамо праву слику једног прелепог, мирног села. Пре две године обећали смо топлификацију и стигли смо до Лазаревића, до последње куће – подсетио је Блажић.

Никола Белић, председник Савета месне заједнице Забрежје истакао је да је пројекат изградње канализационе мреже важан за све мештане Забрежја и да ће прикључком на канализациону мрежу, многобројна домаћинства решити дугогодишње проблеме.

Такође, он је позвао све грађане да среде потребну документацију како би и остали делови месне заједнице, који немају основну комуналну инфраструктуру добили прикључке на исту.

– Искористио бих прилику да апелујем на наше суграђане, да реше имовинско правне проблеме како бисмо могли да обезбедимо прикључке на мрежу и домаћинствима из преосталих сокака – рекао је Белић.

Према речима надлежних, рок за завршетак радова на изградњи канализационе мреже је 6 месеци, тако да се до краја октобра очекује прикључење нових корисника.