Мала и средња предузећа, предузетници, удружења грађана, савези, друштва и остале недобитне организације, уколико изимире све доспеле обавезе до 31. децембра по основу локалних комуналних такси на истакнуту фирму, имаће попуст од 20 одсто за 2012. годину, изјавила је градска секретарка за финансије Рената Милић Радујко. 

 
Поред тога, град Београд за 2012. годину својим одлукама неће повећавати важеће износе локалних комуналних такси, накнаде за коришћење грађевинског земљишта, локалних административних такси и закупнине пословног простора.

Она je такође подсетила да је у овој години усвојено неколико конкретних мера којима ће се растеретити београдски привредници, са циљем да се вишак средстава употреби за запошљавање нових радника. Од почетка године београдски привредници су ослобођени плаћања такси за приређивање музичког програма и држање музичких уређаја у угоститељским објектима, истицање фирме ван пословног објекта и коришћење слободних површина, кампове, постављање шатора или других објеката за привремену употребу.

– Подсећамо и да је, у циљу заштите социјалног положаја грађана, последњим  изменама и допунама Закона о порезима на имовину предвиђено да сви грађани којима је утврђена обавеза пореза на имовину за 2011. годину, за одговарајућу површину исте непокретности, не могу добити већу обавезу за 2012. годину од оне која је наведена у решењу за претходну годину, казала је градска секретарка за финансије.
 
Извор: Беоинфо