У току су грађевински радови на изградњи секундарне водоводне мреже у насељеним местима месних заједница Грабовац и Стублине. Данас су представници Градске општине Обреновац и директор Јавног комуналног предузећа ”Водовод и канализација”, Бранко Матић обишли радове на изградњи секундарне водоводне мреже у Лазића крају у месној заједници Грабовац.

Матић је истакао да су радови у Лазића крају завршени и да су нови корисници из овг краја Грабовца добили прикључак на градску водоводну мрежу.

– Овде имамо 570 метара нове водоводне мреже, пречника фи 63. Реализацијом овог пројекта, имаћемо 12 нових корисника, који ће имати здраву, питку воду, с обзиром да су у претходном периоду имали великих проблема са бунарима који су потпуно пресушили –  рекао је Матић и нагласио да су у току завршни радови на изградњи секундарне мреже за водоснабдевање у месној заједници Стублине и најавио наставак радова на изградњи секундара све док како он каже не буде завршено пројектом планираних 25 километара нове секундарне мреже.

Он је овом приликом подсетио да је вредност пројекта 2 милиона динара.

Жељко Топаловић, заменик предсеника Савета месне заједнице Грабовац истакао је да радови теку по унапред предвиђеном плану и да је ово већ трећи изграђен секундар.

Лазић Иван, мештанин месне заједнице Грабовац реализацијом пројекта изградње секундарне водоводне мреже решио је вишедеценијски проблем снабдевања водом. Он се овом приликом посебно захвалио Градској општини Обреновац и ЈКП ”Водовод и канализација”, који су како он каже изашли у сусрет захтевима месне заједнице и мештанима обезбедили прикључке на мрежу за водоснабдевање.