У току су радови на реконструкцији објекта Старе бање. На ламели А изводе се грађевински радови који ће се према речима надлежних завршити до октобра ове године, па ће поред ламеле Б,  до краја текуће године корисници бањског купатила, моћи да користе каде у новоизграђеној ламели Старе бање. Данас су грађевинске радове обишли председник Градске општине Обреновац, Мирослав Чучковић, председник Скупштине општине, Мирко Вранешевић, директор Јавног предузећа за изградњу Обреновца, Милан Марошанин и Јелица Грчић, ЈКП ”Обреновац”.

Вранешевић је овом приликом подсетио на грађевинске радове након којих ће како он каже Обреновац добити нови грађевински комплес, који ће доприносити лепшем изгледу централног дела града.

– Када говоримо о овим радовима овде, требало би да поменемо како грађевинске радове на Старој бањи, тако и радове на Старој општини, али и на локалном парламенту, као једну целину. Последње 4 године овде је уложено преко 2 милиона евра, тако да Обреновчани након 160 година коначно добијају свој парламент у коме Скупштина већ функционише. Радови на Старој бањи се завршавају, такође и радови на изградњи објекта Старе општине, па ће за 6 месеци све ово попримити изглед великог компелкса – истакао је Вранешевић.

Марошанин је рекао да је у плану да се груби грађевински радови, као и изградња канализационе и водоводне мреже заврше у наредних месец дана, док се потпуна изградња ламеле А очекује до октобра ове године, тако да ће корисници у новоизграђеној ламели Старе бање, моћи да уживају крајем текуће године.

Он је објаснио како ће изгледати новизграђена ламела А.

Ентеријер и екстеријер нове ламеле А Старе бање биће исти као и ламеле Б. Унутра ће бити још 21 када, па уз постојећих 7 биће постављено укупно 28 када. Подно грејање, расвета, и све оно што је урађено на левој страни биће урађено на десној и изгледаће потпуно исто. Вредност ивестиције је 42 милиона и морам напоменути  да завршне радове финансира Град Београд, Секретаријат за инвестиције, тако да очекујемо да ће рокови бити испоштовани и да ће се са сезоном купања почети на време.

Грчићева је најавила нове садржаје за кориснике купатила Старе бање.

– За Стару Бању је било неписано правило да је користе старији људи, након реконструкције Јавно комунално предузеће убациће нове садржаје да би могли да је користе и млади суграђани – истакла је Грчићева.