Данас су председник Градске општине Обреновац, Мирослав Чучковић и директор Дома здравља Обреновац, Обрад Исаиловић обишли породицу Аћимовић која се у протеклом периоду борила са последицама вирусне инфекције Covid-19. Наиме, сва три члана породичног домаћинства Аћимовић водили су борбу са корона вирусом, али сви на другачији начин, будући да су форме болести код сваког од њих биле различите. Најтежу форму болести изазване вирусном инфекцијом Covid -19 поднео је Миленко Аћимовић. Циљ посете породици Аћимовић је пре свега провера њиховог тренутног здравственог стања, али и остваривање увида у оцену којом би ова породица вредновала здравствени систем у периоду пандемије вируса корона.

Исаиловић је овом приликом указао на тренутну епидемиолошку слику на територији општине Обреновац и посебно истакао да у овом тренутку нема хоспитализованих пацијената са територије оппштине Обреновац који се лече од последица вируса корона.

– Са радошћу могу да кажем да ми са данашњим даном немамо више ни једног Обреновчанина хоспитализованог због Covid – 19 инфекције. Дакле, имали смо укупно 107 позитивних Обреновчана на Covid -19 , пре 15-ак дана 12 пацијената било је на хоспитализацији, док са данашњим даном више немамо хоспитализованих пацијената који се лече од последица Covid-19 инфекције.

Миленко Аћимовић рекао је да није сигуран на који начин се заразио вирусом корона, али како он каже постоји сумња да је носилац вируса у њиховом породичном домаћинству била његова ћерка, која је према његовим речима за разлику од њега који је у периоду ванредног стања време проводио искључиво код кууће, одлазила у куповину у продавнице и апотеке непридржавајући се увек предложених мера заштите.

Аћимовић је објаснио на који се начин у његовом случају манифестовала болест изазвана вирусом корона.

–Прво је кренуло са повишеном температуром коју је имала и ћерка, али је она млада па је лакше поднела . Два дана сам имао повишену температуру, после два дана ништа, а трећи дан одлазимо да се тестирамо након чега одлазимо на Инфективну одакле идем у Панчево. У Панчеву сам био 11 дана, а сваки дан је био све гори и гори, јер није успостављена права терапија – рекао је Аћимовић и додао да је након интервенције председника Градске општине Обреновац премештен на Клинику за тропске и инфективне болести у Београд, где је на одељењу за интензивну негу провео 9 дана након којих му се стање побољшало.

Он је истако да је у једном моменту током лечења ситуација била критична, будући да је дошло до упале оба плућна крила. Према његовим речима његова супруга и ћерка имали су блажи облик болести, па су за разлику од њега који је био 26 дана хоспитализован, оне провеле 12 дана на болничком лечењу.

Аћимовић је имао речи хвале за лекрско особље које је било задужено за лечење пацијената оболелих од вирусне инфекције Covid-19.