Данас су почели радови на изградњи примарне водоводне мреже, која ће се простирати од обданишта у насељеном месту Стублине кроз насељена места месних заједница Стублине, Пироман и Бровић до границе општине Обреновац са насељеним местом Лончаник. Дужина водоводне мреже је око 3,6 километара, а вредност радова је око 37 милиона динара, док је очекивани рок за извођење грађевинских радова 150 дана. Након изградње водоводне мреже велики број домаћинстава са територије општине Обреновац из месних заједница Пироман, Бровић и Стублине решиће вишедеценијски проблем снабдевања водом. Радове на изградњи водоводне мреже обишли су представници Градске општине Обреновац, председник општине Обреновац, Мирослав Чучковић, в.д. директора ”Електропривреде Србије”, Милорад Грчић, директор Јавног комуналног предузећа ”Водовод и канализација”, Бранко Матић и заменик градоначелника Београда, Горан Весић.

Весић је приликом обиласка радова у разговору са грађанима нагласио да се овде најбоље види како за добробит грађана заједно раде град и општина.

– Да би општина могла да изгради ових 3,6 километара у Пироману морали смо ми као Град да завршимо главну цев која је коштала више од 1,5 милиона евра за коју општина није имала средстава. Како би грађани могли да имају воду Град Београд ће израдити нов бунар који ће давати сто литара воде у секунди. На ове инвестиције Града наставља се општина која гради своју примарну мрежу, као што је овде случај, која се после наставља у секундарну мрежу. Захваљујући заједничком раду и томе што има више пара у буџету у прилици смо да решавамо проблеме људи – истакао је Весић.

Он је додао да је тешко говорити о овим стварима као што је водоводна мрежа у 21. веку, али да је таква ситуација затечена.

– Уколико будемо упорни и наставимо да водимо овакву политику те будемо имали довољно новца, општина Обреновац ће до 2024. године бити можда и прва општина у Београду, не рачунајући централне општине, у којој ће сви грађани имати воду као што је и прва од приградских у којој све школе имају фискултурне сале. Наставићемо да заједнички радимо на пројектима који се односе на водовод и канализацију, а реч је о 11 великих пројеката чија вредност прелази три милиона евра – истакао је Весић и додао да је циљ да сви грађани који живе на територији Београда имају једнаке услове за живот, а пре свега на воду, канализацију, пут, јавни превоз и то мора да буде доступно свима.

Драган Петровић, заменик председника Савета месне заједнице Пироман, Бровић рекао је да је поред радова на изградњи путева у месним заједницама Пироман и Бровић за мештане ових месних заједница од великог значаја изградња водоводне мреже и додао да ће први прикључци бити омогућени ове године.

Дане Живановић, председник Савета месне заједнице Трстеница овом приликом указао је на подршку коју је пружила општина Обреновац и град Београд, када је у питању изградња водоводне мреже и решавање проблема водоснабдевања домаћинстава.