На стадиону ФК “Звезда” из Конатица данас је организована свечаност поводом отварања службених просторија и свлачионица. Свечаности на стадиону у Конатицама присуствовали су и великани ФК “Црвена Звезда”. Фудбалске великане дочекали су представници Градске општине Обреновац, Јавног предузећа Електропривреда Србије као и мештани Конатица.

Овом приликом је било речи и о споразуму који је ФК “Црвена Звезда” потписао са ФК “Звезда” из Конатица.

-На овим теренима рађају се нови шампиони. Црвена Звезда много напора улаже да подржи што више школа фудбала, како би се на тај начин створили нови млади фудбалери и створила будућност нашег фудбала. Ми смо потписали један споразум, да деца која буду најталентованија у догледном периоду обуку дрес нашег клуба. Честитам свима на уложеном труду. Честитам господину Грчићу, који поред свих својих обавеза које има у великом систему који води, успева да помогне људима овде да изграде овакав објекат – рекао је Светозар Мијаиловић, председник ФК ,,Црвена Звезда”.

Свечаности су присуствовали бивши фудбалери и прослављени стручњаци Владимир Петровић Пижон и Станислав Караси.

-Слике говоре више од речи. Велику захвалност за све ово дугујемо Милораду Грчићу, који је био увек ту за нас и без кога ништа ово не би било могуће да се уради. Хвала руководству ФК ,,Црвена Звезда”, хвала мештанима и мојим фудбалерима – нагласио је Марко Бабић, председник ФК ,,Звезда” из Конатица.

Члан Већа Градске општине Обреновац, Милош Станковић, казао је да се веома поноси успесима клуба из Конатица и да је овај клуб видљив пример системског улагања у спорт који општина Обреновац има већ неколико година уназад. Станковић је подсетио да се општина Обреновац бави изградњом спортске инфраструктуре у свим месним заједницама и да се на тај начин и уз програм који је једниствен у Србији ,,Еко динар”, стварају будући шампиони.