Асфалтирање моста Обреновац-Сурчин настављено је јуче са леве обале Саве од кружне раскрснице до саме конструкције моста. У претходних месец дана завршено је асфалтирање бољевачког дела пута у дужини од 6,5 километара, тако да би до средине идуће недеље требало да комплетно буде завршено постављање асфалта све до Ваљевског пута на обреновачкој страни, најавио је јуче Ненад Бајић, из Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу Београда.

 
– Радови на мосту почели су у фебруару и саобраћај ће преко њега, према плану, кренути у децембру. Челична конструкција моста у дужини од 440 метара комплетно је завршена, урађена је антикорозивна заштита и постављене су коловозне плоче целом дужином моста. Остало је да се уради заштита између пешачких стаза и коловозне конструкције, заврши асфалтирање коловоза, монтира ограда и постави ливени асфалт на пешачким стазама, тако да ће до краја месеца све бити завршено – рекао је Бајић.
Ширина моста биће 14,5 метара са две саобраћајне траке, обостраним тротоарима и два појаса предвиђена за провлачење инсталација инфраструктуре. Конструкција моста преко главног тока реке састоји се од шест челичних решеткастих конструкција, а река Сава биће слободна за двосмерни пловни пут укупне ширине 200 метара и висине 16,5 метара изнад воде.
Мост преко Саве у Обреновцу део је још једног путног правца, такозване „Сремске газеле“, који ће од моста водити на север до петље „Добановци“ на ауто-путу. Значај овог путног правца огледа се у скраћењу дужине пута, смањењу времена путовања и повећању безбедности у саобраћају. Возачи ће од Обреновца, преко моста на Сави и територије општине Сурчин за пола сата моћи да стигну до ауто-пута Београд-Загреб, а даље се отварају могућности путовања обилазницом око Београда.
 
Извор: Данас