Изнајмљивањем додатног простора од 350 квадарата, проширени су капацитети вртића “Цврчак” у центру Обреновца, који сада дневно брине о 200 малишана. Отварању проширеног вртића, чије је комплетно опремање финансирао град Београд, присуствовали су председник општине Обреновац Жељко Јоветић и секретаркa за дечју заштиту Љиљана Јовчић.

Председник општине Обреновац Жељко Јоветић је приликом отварања рекао да је захваљујући подршци и разумевању градског Секретаријата за дечју заштиту вртић “Цврчак” добио нових 350 квадрата.

– Овим проширењем добијен је простор за отварање три јаслене групе у вртићима “Весељко” и “Цицибан”, а то значи могућност примања 44 нове деце јасленог узраста. Отварање нових група значи и повећање броја запослених, па је тако у предшколску установу запослено десет нових радника – рекао је Јоветић.

Секретаркa за дечју заштиту Љиљана Јовчић најавила је изградњу још једног великог и енергетски ефикасног вртића у насељу Стублине, који ће са око 1.870 метара квадратних потпуно задовољити потребе предшколаца из суседних места.

– Захваљујући проширењу капцитета вртића “Цврчак”, који је сa само 170 квадрата отворен у пролеће 2008. године, сада смо добили још 350 квадрата за децу узраста од 4,5 година до поласка у школу. Услови у којима бораве деца апсолутно су исти за све вртиће у Београду, било да се они налазе у Старом граду или Обреновцу и овај објекат је такође савремено конципиран и опремљен савременим дидактичким училима – истакла је Јовчићева и подсетила да је “Цврчак” тридесети нови вртић који је град Београд отворио у последње три и по године.

Директор ПУ “Перка Вићентијевић” у Обреновцу Милош Десанчић напоменуо је да су у централним вртићима “Цицибан” и “Весељко” сада добијена нова места за децу јасленог узраста.

– Наша установа је 2007. године у циљу проширења капацитета узела у закуп објекат “Цврчак” и тада је за потребе вртића изнајмљен део зграде. Сада смо искористили могућност и изнајмили још 350 квадрата у истој згради, чиме смо знатно проширили капацитете и изашли у сусрет родитељима – објаснио је Десанчић

Иначе, Предшколска установа “Перка Вићентијевић” у Обренoвцу почела је са радом 1961. године. Установа обухвата пет наменски грађених објеката и још 11 у рубним зонама у којима је смештено око 1.800 малишана  и има 292 запослена.