У току су радови на постављању надстрешница на аутобуским стајалиштима на територији општине Обреновац. На захтев Савета месних заједница, а на основу исказаних потреба грађана, Градска општина Обреновац организовала је уређивање аутобуских стајалишта, па ће у наредном периоду бити постављене надстрешнице на стајалиштима, где за исте постоји исказана потреба. Данас је радове обишао председник Комисије за саобраћај општине Обреновац, Мирко Вранешевић.

Вранешевић је овом приликом указао на неке од  промена у систему градског превоза које су допринеле квалитетнијем превозу грађана.

– Пре неколико година смо учинили значајне кораке на побољшању квалитета превоза за све наше суграђане. Морам да подсетим да смо 2017. године добили од Града Београда појефтињење цене превоза, чиме смо свели цену месечне и појединачне карте за превоз на неки прихватљив ниво. Што се тиче нових линија, током 2017. и 2018. године, увели смо значајан број нових линија превоза ка свим селима која нису била покривена превозом квалитета који су тада добили и бројем полазака које су мештани навели као потребу. Логично се намеће да је следећи корак инсталација стајалишта на свим зонама где се и задржава највећи број људи – реко је Вранешевић.

Он је истакао да је кроз сарадњу са Секретаријатом за јавни превоз обезбеђено нових 25 надстрешница, а постављање додатних 50 надстрешница биће финансирано из буџета Градске општине Обреновац.

Вранешевић је навео да ће нове надстрешнице бити постављене у наредних неколико недеља.

Он је овом приликом објаснио како ће изгледати нове надстрешнице које ће бити постављене у урбаној зони општине Обреновац.

– На неколико локација, у урбаној градској зони општине Обреновац, поставићемо најновије ”паметне” надстрешнице са измењивим садржајем, телефонским пуњачима и са одговарајућом сигнализацијом, какву имају искључиво велике светске метрополе, па тиме Обреновац чинимо онаквим каквог га сви желимо – рекао је Вранешевић.

– Овом приликом апелујем на све суграђане да чувамо ове надстрешнице, да будемо одговорни јер су нам свима потребне – закључио је Вранешевић.