Градска општина Обреновац данас је у просторијама Јавног предузећа СКЦ ”Обреновац” потписала уговоре са спортским клубовима са територије општине Обреновац о финансирању њихових редовних програмских активности. Редовним финансирањем програмских активности спортских клубова, Градска општина Обреновац пружа позитиван допринос квалитетнијем функционисању спортских клубова и популаризацији спортских активности међу млађом популацијом. Догађају су присуствовали председник Градске општине Обреновац, Мирослав Чучковић и председник Комисије за спорт општине Обреновац, Милош Станковић.

Станковић је овом приликом указао на значај који има овакав вид подршке Градске општине Обреновац  за спортске клубове и реализацију њихових редовних програмских активности.

– Морам да констатујем да је тежак период који је био везан за спорт и наравно за све остале друштвене активности иза нас и да нас пре свега радује почетак поновног бављења спортом. Наравно када се почне са тренинзима поставља се одмах и питање начина финансирања, што је и данас било постављено као тема разговора. Данас су потписивани уговори о финансирању програмског дела активности спортских клубова и мислим да ће у наредном периоду много тога у клубовима бити побољшано, да ће се деца у истим задржати и да ће се створити услови да се анимира већи број деце, да узму ушће у спортским активностима – истако је Станковић.

Он је рекао да очекује да ће ове године мањи број деце отићи на море и ван граница државе, па ће се тако створити нове прилике да се већи број деце укључи у неку од спортских активности.

Станковић је објаснио да потписани уговори предвиђају финансирање активности клубова на годишњем нивоу, према његовим речима мисли се пре свега на плаћање суђења, котизација, набавку неопходне опреме и свега онога што би учинило да се спортски догађаји несметано одвијају.

– Што се тиче потписивања уговора у току су прва и друга фаза, па како клубови буду оправдавали средства из претходног периода, тако ће потписивати и нове уговоре. Када је конкурсни део у питању, учествовало је 46 екипа које ће имати могућност, на основу бодовања Комисије за спорт општине Обреновац, да добију средства којима ће моћи ове одине да располажу у оквиру програмских активности – објаснио је Станковић.

Јевтовић Горан, ОФК Забрежје изразио је захвалност општини Обреновац и објаснио колико ће финансијска подршка коју пружа Градска општина Обреновац значити за редовно функционисање спортских клубова.

– Захвалио бих се челницима општине Обреновац, што су нам изашли у сусрет и помогли нам да лакше пребродимо овај претходни период. Након два месеца паузе, враћамо се редовним активностима. Ова помоћ ће значити свима нама, као подршка у даљем функционисању – рекао је Јевтовић