Сутра ће у Обреновцу, у улици Вука Караџића 56, бити отворен вртић “Цврчак”. Отварању ће присуствовати председник општине Обреновац Жељко Јоветић и градска секретаркa за дечју заштиту Љиљана Јовчић. 

Предшколска установа “Перка Вићентијевић” је 2007. године у циљу проширења капацитета узела у закуп објекат “Цврчак”. Тада је за потребе вртића изнајмљен део зграде. Како се за ових педесет година рада предшколске установе град ширио и прерастао постојеће капацитете, ова установа искористила је могућност и изнајмила још 350 квадрата у истој згради, чиме је проширила капацитете вртића “Цврчак”.

Укупна површина објекта је 530 квадрата, а објекат прима 200 малишана и у њему је запослено 14 радника.

Предшколска установа “Перка Вићентијевић” почела је са радом 1961. године. Установа обухвата пет наменски грађених објеката: “Цицибан”, “Зека”, “Невен”, “Весељко” и “Колибри”. У њима је смештено око 1.800 малишана  и има 292 запослена.
 
Новим проширењем добијен је простор за отварање три јаслене групе (1-3 године) у вртићима “Весељко” и “Цицибан”, што значи могућност примања 44 нове деце јасленог узраста.