Градска општина Обреновац  и ове године доделила је новчану награду најбољим студентима са територије општине Обреновац. Данас је 50 изабраних студента са високим просечним оценама, добило прву рату студентске награде која износи 36.000 динара. Основни критеријуми за доделу студенских награда били су просечна оцена коју су студенти остварили током студија, као и година студија. На основу ових критеријума, Комисија за образовање општине Обреновац предложила је ранг листу најбољих студената који су конкурисали за добијање студентских награда у износу од укупно 72.000 динара који ће бити подељени у две једнаке рате. Догађају су присуствовали председник Градске општине Обреновац, Мирослав Чучковић, председник Комисије за образовање, Драган Блажић и члан Већа општине Обреновац, Милош Станојевић.

Чучковић је честитао награђеним студентима и том приликом их позвао да након завршених студија остану у свом граду.

– Мислим да смо сви заједно свесни, а и ситуација изазвана епидемијом вируса корона нам је показала да је важно да стручни млади људи остану у својој земљи – рекао је Чучковић и додао да су студентске награде које додељује општина Обреновац један од позива да стручни млади људи остану и раде у свом граду.

Он је нагласио да ће Градска општина Обреновац бити сервис свим студентима у остваривању њихових амбиција које се односе на заузимање високих радних позиција.

Блажић је истакао да је ове године награђено 55 најбољих студената који су конкурисали за новчане студенске награде.

– Ове године, награде ће добити укупно 50 студената, од којих је 45 са акредитованих државних факултета, док  осталих 5 награђених студената долази са приватних факултета – рекао је Блажић и додао да је ове године конкуренција била изузетно велика и указао да општина Обреновац има сјајне младе људе и одличне студенте у којима како он каже види будућност.

Према речима Блажића планирано је да се подела прве рате студенских награда реализује раније, међутим ванредна ситуација изазвана епидемијом вируса корона одложила је исплату студенских новчаних награда. Друга рата студентских новчаних награда биће подељена током лета.

Одржали смо традицију, па смо и ове године помогли нашим младим будућим академским грађанима, који ће подизати Обреновац – рекао је Станојевић и овом приликом додао да ће се општина Обреновац у наредном периоду трудити да одржи континуитет и настави са пружањем подршке младим суграђанима.

Студенти су изразили захвалност Градској општини Обреновац и указали на значај који има овакав приступ успесима које постижу млади људи. Они су овом приликом истакли да је подела студентских награда велики подстицај да студенти и даље улажу у своје знање и да након завршених студија посао потраже унутар граница Србије. Студенти ће на различите начине потрошити новац који су добили, неки од њих ће велики део истог утрошити на путовања, али како они кажу ове године су решени да пропутују по Србији.