Данас је у месној заједници Забрежје у дворишном простору основне школе ”Посавски партизани” отворено дечије игралиште. Догађају су присуствовали Светозар Андрић, директор Јавног предузећа за заштиту и унапређење животне средине, Драган Блажић, председник Комисије за образовање општине Обреновац и Радован Манојловић, помоћник председника општине Обреновац.

Андрић је овом приликом пожелео добродошлицу најмлађим суграђанима на новоизграђено игралиште које је како он каже намењено пре свега најмлађим корисницима.

– Након свих ових немилих догађаја, ништа нам није било теже од одвраћања од посета дечијим игралиштима и свим природним добрима – рекао је Андрић.

Дечија игралишта у насељу Циглана и у насељу Вирага према речима директора ЈП за заштиту и унапређење животне средине, на радост многих суграђана биће ускоро завршена.

– Ово игралиште је производ грађанске иницијативе која је покренута пре ванредне ситуације изазване пандемијом вируса корона. Све планове које смо правили у оквиру нашег предузећа део су иницијатива које долазе од стране грађана – истакао је Андрић.

Он је подсетио да је започето уређење Перила, које је такође производ иницијативе грађана општине Обреновац и додао да се нада да ће се наставити оваква сарадња са грађанима која ће произвести изградњу Обреновца онаквог каквог га његови житељи прижељкују.

Блажић је подсетио да је основна школа у месној заједници Забрежје у потпуности реновирана.

– Желели смо да помогнемо, да ова школа опстане, 32 ученика је уписано ове школске године. Надамо се да ћемо кроз комуникацију са нашим драгим Забрежанима омогућити све оно што је њима битно за школу – истакао је Блажић.

Он је нагласио да је у протеклом периоду потпуно реновиран кров школе, ученички простор, тоалети, ограђено школско двориште и урађено игралиште за децу.

– Оно што ме посебно радује јесте да је ово игралиште посећено сваки дан, пуно је деце и ван наставе, ово је начин да заволе своју школу и своје место и надам се да остану овде – закључио је Блажић

Основни циљ изградње  овог игралишта јесте да наша деца која похађају основну школу на Забрежју, после својих дневних обавеза имају простор где ће се дружити са својим другарима. Надам се да ово игралиште неће бити последње изграђено, трудићемо се да пронађемо још неку локацију на територији месне заједнице Забрежје на којој се може изгадити неко слично игралиште. Овом приликом желим да позовем све родитеље који живе на простору месне зједнице Забрежје да уписују своју децу у први разред ове наше школе и да од септембра буде више првака у ђачким клупама – рекла је Радмила Рељановић, члан Савета месне заједнице Забрежје