Радови на реконструкцији мреже за водоснадбевање на простору месне заједнице Велико Поље приводе се крају. Завршни радови на изградњи водоводне мреже дуж Ваљевског пута отвориће могућности да се започне изградња мреже за водоснадбевање која би се простирала до општине Уб. Данас су грађевинске радове обишли председник Градске оппштине Обреновац, Мирослав Чучковић и директор Јавног комуналног предузећа ”Водовод и канализација”, Бранко Матић.

Матић је нагласио да је у претходних неколико месеци изграђено око 9км водоводне мреже заједно са прикључцима, а према његовим речима у наредном периоду планирају се радови којима би се још три мања сокака повезала на мрежу за водоснадбевање.

– Оно што је јако битно рећи јесте да мукама са водоснадбевањем на овом простору полако долази крај, а ми смо сведоци да су у неком протеклом периоду становници Великог Поља и овог дела Ваљевског пута имали велике проблеме са притиском воде, што више неће бити случај. Са новим цевоводом и новим капацитетом они ће добити сасвим довољно воде и имаће задовољавајући притисак воде у свим годишњим добима – истакао је Матић.

Он је поменуо да је у протеклом периоду било неопходно повремено искључивати нека домаћинства са мреже за водоснадбевање, како би се започети посао привео крају.

– Цео овај посао био је предуслов да се водоводна мрежа прошири и на јужни део општине и да се практично Ваљевски пут повеже са центром Стублина, а тај пројекат је у Дирекцији за грађевинско земљиште и изградњу града Београда. Очекујемо расписивање јавне набавке за тај посао и када будемо то завршили ми ћемо целу територију наше општине покрити водоводном мрежом и направити прстен који ће омогућити боље и сигурније снадбевање водом – закључио је Матић.

Лазар Пејић, председник Савета месне заједнице Велико Поље истакао је да су радови на изградњи и реконструкцији водоводне мреже од изузетног значаја за становнике ове месне заједнице и нагласио да ће захваљујући сарадњи са Градском општином Обреновац велики број домаћинстава добити прикључак за градску воду.

Бакић Александар, члан месне заједнице Пироман искористио је прилику и позвао све мештане месне заједнице Пироман и Бровић да прикупе неопходну документацију, будући да ће на територији ових месних заједница радови на изградњи водоводне мреже почети током лета.

Чучковић је нагласио да су за наредни период планирани радови на изградњи водоводне мреже широм општине Обреновац.

– Обреновац је једна од најразуђенијих општина у Србији, простире се на 411 километара квадратних. Ми смо са водом стигли до Ибарске магистрале, снабдели Пољане, Баљевац, Конатице и Ранковић крај у Дражевцу до Вранића и то је један циклус који смо завршили у протеклом периоду. Сада крећемо завршетком радова на овој цеви која повећава капацитет водоснадбевености комплетног простора Обреновца ка Убу, изградњом водовода у Пироману и Бровићу и доћи ћемо овог лета до сваког домаћинства у овим насељима до табле Уб  – рекао је Чучковић.

Према речима Чучковића ови радови биће пропраћени изградњом великог бунара у месној заједници Забрежје, који ће, како он каже бити капацитета 100 литара и који ће за 25% повећати свеукупни приход воде, што ће се одразити на бољи  притисак воде без обзира где су домаћинства позиционирана.

– Бићемо прва општина у Србији која ће имати комплетну покривеност мрежом водоснадбевања и јако смо поносни на то – закључио је Чучковић.