У Јавно комулано предузеће Обреновац данас је стигло ново возило за одвожење комуналног отпада. Ово јавно предузеће располаже са 11 возила ове намене. Градска општина Обреновац обезбедила је потребна  средства за куповину новог возила и тиме допринела ширењу услуге одношења комуналног отпада на територији општине Обреновац.

Предраг Јовановић, члан Већа општине Обреновац указао је на вишегодишњи труд општине да у сарадњи са јавним предузећима промени што је могуће већи број возила, опреме и технике.

– Ново возило је задња реч технике и нешто што ће поправити услове рада људи у Јавном комуналном предузећу Обреновац – рекао је Јовановић.

Јовановић је закључио да је смећар нешто што је било изузетно потребно овом предузећу, а према његовим речима могућности којима располаже ово возило решиће проблем изношења комуналног отпада на већем делу територије општине Обреновац.

Славко Берић, директор Јавног комуналног предузеће Обреновац рекао је да ће канте бити постављене на територији месне заједнице Грабовац и Дрен, па ће тиме како он каже 851 домаћинство добити канте за одлагање комуналног отпада који ће моћи да се односи захваљујући овом новом возилу.

У наредном периоду планирано је да домаћинства са територије месне заједнице Вукићевица, Љубинић и Орашац добију канте за одлагање комуналног отпада, што ће према речима Берића значити покривање целе територије општине Обреновац услугом одношења комуналног отпада.

Он је изразио захвалност општини Обреновац, која је издвојила значајна средства за куповину возила за одношење комуналног отпада и додао да ће овим возилом радници Јавног комуналног предузећа моћи да празне канте величине од 0,70 до 7 метра кубних.