У току су радови на изградњи топлотне подстанице 45а. До краја године радови ће бити завршени и тиме ће мештани насеља Музичка колонија бити прикључени на систем централног грејања. 

Борис Ивковић, директор ЈКП ,,Топловод” истакао је задовољство што након четири деценије цеви за грејање крећу низ Шабачки пут.

-Ова подстаница је сан овог дела Обреновца. Прво ћемо урадити санацију са леве са стране у склопу мини тржног центра, где људи дуги низ година имају проблем са испоруком топлотне енергије. Након тога крећемо да радимо десну страну Шабачког пута и урадићемо комплетно насеље Музичка колонија – најавио је Ивковић и подсетио да су пре пет година започети велики радови на реконструкцији постојеће мреже како би се стекли услови да се мрежа у будућности шири ка другим месним заједницама, које до сада нису биле прикључене на систем централног грејања.

Заменик председника Скупштине Градске општине Обреновац Милорад Јанковић изразио је задовољство зато што се насеље Музичка колонија напокон прикључује на топловодну мрежу.

-На овом месту је 1981. године стигло грејање и ту је стало. Нико се до сада није сетио овог дела општине. Општинско руководство је препознало проблеме и данас мештани насеља Музичка колонија стичу услове за нормалан живот, као и остали грађани општине Обреновац – додао је Јанковић.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић, обишао је градилиште и том приликом разговарао са мештанима.

-Топлотна сезона након неколико месеци успешног рада у Обреновцу је завршена. Можемо рећи да је уз минималне проблеме, испоручена енергија грађанима. Традиционално у првој недељи када се заврши грејна сезона, кренемо са изградњом нових топлотних подстаница и изградњом нове мреже, како би и остали становници Обреновца, код којих је то могуће, осетили благодети централног грејање. Такође, желим да обавестим мештане Кртинске, Уроваца, Звечке, Шљивица, делова Дудова, Ваљевског пута Звечке да ћемо у првој недељи јуна имати завршен предмер, предрачун и пројекат ,,Треће магистрале”. Ми ћемо представити тај пројекат грађанима, са тачном трасом и плацевима. 99 плацева смо откупили од грађана Обреновца, како би туда прошла цев. То су цеви димезија 700мм и 500мм и изгледаће као цеви које се могу видети поред пута, између касарне и електране – рекао је Чучковић и додао ће се на тај начин стећи услови да се прошири грејање и подићи поузданост постојећег система.

-Број људи који има грејање повећаће се за неколико хиљада и угасићемо велики број индивидуалних ложишта. Тако се подиже квалитет живота, цена њихових некретнина расте а мештани добијају нови комфор, какав данас имају на пример грађани Рвата – закључио је Чучковић.