Мештани Вукићевице данас су добили прве прикључке за фиксне телефоне и интернет. Председник општине Обреновац Жељко Јоветић и представници “Орион Телекома” уручили су данас прве телефоне становницима Вукићевице. 

 
Иницијатива за увођење фиксних телефона потекла је од месне заједнице Вукићевица. 
 
– Последња фаза телефонизације Обреновца је управо кренула из Вукићевице , на иницијативу месне заједнице која је покушала да ступи у контакт са представницима “Орион Телекома”. То се догодило у мају месецу  и после Орашца на ред је дошла Вукићевица и данас ће овде бити прикључени први корисници фиксне телефоније и интернета. Ова акција се данас не завршава, већ ће наредних дана представници “Орион Телекома” прикључивати нове кориснике у овој месној заједници – казао је данас у Вукићевици Жељко Јоветић.
 
Јоветић је још рекао да је “Орион Телеком” тржишно орјентисана компанија,  која уколико постоји интересовање долази и шири своју телефонску и интернет мрежу. 
 
– У Вукићевици је постојало интересовање мештана, месна заједница се ангажовала, нашла довољан број људи и тако је проблем недостатка фиксне телефоније решен – додао је Јоветић. 
 
“Орион Телеком” је у сарадњи са месном заједницом и општином Обреновац омогућио заинтересованим корисницима могућност плаћања прикључка у 12 рата.
 
– У сарадњи са месном заједницом Вукићевица и уз помоћ општине Обреновац успели смо данас да повежемо 12 корисника у насељу Вукићевица и понудимо им наше услуге, превасходно фиксни телефоне и интернет. У наредном периоду наставићемо да повезујемо и остале заинтересоване кориснике, којих у овом насељу има преко сто. Планирамо да у наредном периоду поставимо и базну станицу за wireless, тако да ће наши корисници моћи да користе интернет већих брзина у пакетима од 2, 4, 6 и 8 мегабита. Тиме би решили проблем који је постајао у овој средини, пошто нису били у могућности да користе бржи проток и савремене технологије – рекао је представник продаје “Орион Телекома” Милован Пришуњак. 
 
Прошле суботе иста акција је обављена у месној заједници Орашац , у којој ће фиксне телефоне и интернет добити сто корисника.