Канцеларија за пољопривреду Градске општине Обреновац упутила је позив свим регистрованим пољопривредницима са територије општине Обреновац да се током наредне недеље пријаве на јавне позиве које је расписао Град Београд.

-Како је јако велико интересовање пољопривредника за конкурсе Града Београда који су због епидемије вируса били заустављени, обавештавамо суграђане да су конкурси поново актуелни од наредне недеље. То су позиви који се односе на куповину трактора до милион динара повраћаја, на куповину прикључних машина до 400 хиљада динара, као и на куповину пластеника од 5 и 10 ари. Такође позиви се односе и за наводњавање кап по кап и куповину сточног фонда до повраћаја од 220 хиљада динара. Код куповине трактора пољопривредници су ослобођени и од плаћања ПДВ-а  – нагласила је Јелена Мушкиња из Канцеларије за пољопривреду Градске општине Обреновац и нагласила да се Обреновчани редовно пријављују за овај вид субвенција због повраћаја средстава од 80%.

Позиви које је расписало Министарство за пољопривреду, водопривреду и шумарство били су актуелни у претходном периоду и сви заинтересовани су могли да се пријаве преко писарнице Министарства.

Пријаве пољопривредника који су аплицирали док је конкурс трајао биће узете у обзир, али не и оне које су стигле у време ванредног стања.

За све информације пољопривредници се могу обратити Канцеларији за пољопривреду Градске општине Обреновац.