Данас је представљен план будућег изгледа излетишта ,,Перило” на Забрежју. Предвиђено је уређење плаже и околине излетишта, које ће бити обогаћено новим клупама и мобилијаром.

Директор Јавног предузећа за унапређење и заштиту животне средине, Светозар Андрић изјавио је да ће овај простор у наредном периоду бити обогаћен са љежаљкама, попут оних које се налазе у Забрану.

-Овде планирамо да направимо простор за уживање грађана и да сачувамо све оно што је природа подарила овом месту. На овом делу имаћемо лепу и уредну плажу. Поставићемо и дрвене стубиће и нове канте како би сачували овај простор – рекао је Андрић и најавио да ће радови почети до краја месеца и да ће до почетка летње сезоне овај простор бити уређен.

Излетиште Перило повезано је са Забраном захваљујући пешачко бициклистичкој стази дужине 1960 метара. На Забрану је предвиђено да се изгради ,,Авантура парк” а радови ће почети у наредним данима.

Председник Градске општине Обреновац, Мирослав Чучковић изразио је задовољство што ће овај простор после дуго времена бити уређен.

– Такође, са Кајак Кану клубом договорили смо да урадимо и нове понтоне код ,,Кајак шупе”, као оне што имамо на Забрану. Овај простор биће покривен и одношењем комуналног отпада од стране ЈКП-а, Забрежани ће бринути о овом простору, пошто ће у највећој мери они и користи ову плажу. Желимо да Перило изгледа далеко лепше него што је данас. Ми имамо пример Баричке аде, њима смо помогли и тамо су направили неку врсту свог комфора. Имају могућност и да седну и да се заштите од сунца, тако ће бити и овде, грађани ће имати лежаљке, имаћемо и нов песак. Ово ће бити прави рај на земљи. Овај вирус нас је научио и то да је наш град заиста најлепши на свету – закључио је Чучковић и подсетио да ће на два километра узводно од Перила бити урађен нови бунар који ће имати проток од 100 литара у секунди за боље водоснабдевање Обреновца.

Никола Белић, председник Савета месне заједнице Забрежје изразио је захвалност Градској општини Обреновац што је изашла у сусрет мештанима који су поднели захтев за уређење овог простора. Белић је нагласио да ће бити одвојен део за пецароше и аласе и након уређења плаже. Он је подсетио да се тренутно изводе радови и на изградњи новог игралишта у дворишту школе на Забрежје.