У месној заједници Грабовац изводе се радови на асфалтирању путева. Током дана биће урађено седам нових улица у овом делу општине Обреновац. Радове су данас обишли представници Градске општине Обреновац и Јавног предузећа за изградњу ,,Обреновац”.

Жељко Топаловић заменик председника Савета МЗ Грабовац изразио је задовољсто што се седам нових улица ради у једном дану широм села.

-Некада се у целој општини радило седам улица, данас само код нас у Грабовцу седам нових путева за наше мештане. Радимо путеве у Јовановића крају, Лучићима, у Ромском насељу Дубрава, Рашићима, Станојевићима, Радосављевићима као и Матића пут. Пре три године доласком у Савет месне заједнице наследили смо 67 километара неасфалтираних улица, данас је тај број знатно мањи и наставићемо у сарадњи са општином Обреновац да решавамо проблеме наших суграђана. Сваки пут је једнако битан, до сваког мештана у нашем Грабовцу – додао је Топаловић.

Председник Градске општине Обреновац, Мирослав Чучковић, похвалио је и путарске екипе које су свакодневно радиле током пандемије вируса Корона, без прекида.

– Данас сам дошао овде да им одам признање. Огромна средства која Градска општина Обреновац одваја за пројекат ,,Асфалт до сваке куће” представља нашу жељу да што пре стигнемо до сваког домаћинства. Кад год објавимо да смо урадили неколико улица, одмах имамо још 20 питања од мештана из различитих делова Обреновца кад ће њихове улице бити урађене. Седам асфалтерских екипа које раде седам улица у Грабовцу биће на располагању свим грађанима Обреновца. Без обзира што су избори за неколико недеља, ово понављам већ неколико година, да не постоје странке нити поделе у друштву када се гради пут, вода, канализација и топлификација и да неће бити ниједног домаћинства које ће бити ускраћено за основну инфраструктуру. Тако ће бити у Обреновцу докле год будемо имали поверење грађана – нагласио је Чучковић и најавио и почетак изградње секундаре водоводне мреже за мештане насеља Дубрава и Лазића краја.

– Урадићемо линију дужине 700 метара, овде имамо преко 15 кућа, као и код Лазића. Паралелно радимо асфалт и водовод тамо где може, као и изградњу свих осталих инфраструктурних прикључака, како би у овој првој половини 2020. године урадили све што је могуће. Без обзира што смо имали овакву врсту проблема каква је епидемија, настављамо да радимо, уз задржавање свих мера здравствене заштите, како би здравље и даље било прва брига наше општине – додао је Чучковић.