Удружење грађана Шанса из Пожаревца, у партнерству са Канцеларијом за младе ГО Обреновац, на конкурсу за спровођење циљева Националне стратегије за младе, од Министарства омладине и спорта добило је средства за реализацију пројекта “Инфо за каријеру – шанса за младе”.

 
У складу са пројектним активностима Удружење грађана Шанса организује за обреновачке средњошколце мини обуку на теме “Професионална оријентација” и “Каријерно вођење”. Обука ће се одржавати једном недељно у просторијама Канцеларије за младе у трајању од сат времена дневно. На обуци ће се радити различите радионице за полазнике, које за циљ имају информисање младих о могућностима за проналажење посла.
 
Полазници ће научити како да напишу радну биографију, мотивационо и пропратно писмо. Моћи ће, из прве руке, да виде и доживе, како тече разговор за посао и која су најчешћа питања с којим се млади сусрећу током интервјуа. Научиће и које су њихове предности у односу на друге и како им те исте предности могу помоћи у одабиру посла и будуће каријере.
 
С друге стране, могу видети како их други, мало старији, људи виде и доживљавају. А упознаће се и са трик питањима која послодавци постављају. Полазници ће моћи да окрију шта им лежи и са чим би били успешни, као и како функционише тим и који су његови обавезни елементи.
Пријаве за учешће могу се слати на мејл Канцеларије за младе општине Обреновац, mladi.obrenovac@gmail.com. Позив је отворен до 13.11.2011.