На основу јединственог става Кризног штаба за сузбијање заразне болести Covid-19, Влада Републике Србије дозволила је отварање паркова, игралишта, излетишта и шеталишта. Захваљујући тој одлуци, радници Јавног комуналног предузећа Обреновац, заједно су са представницима Градске општине Обреновац, спортистима и грађанима данас уклонили траке које су означавале забрану коришћења.

Председник Градске општине Обреновац, Мирослав Чучковић исказао је задовољство због данашње активности.

-Живео сам за овај дан. Радујем се што са нашим спортистима враћамо дечија игралишта и излетишта нашим суграђанима. Уживајте уз опрез – закључио је Чучковић.

-Веома је важно уклањање ових баријера због наших најмлађих суграђана и свих грађана Обреновца. То ће обрадовати све а посебно спортисте пошто ће моћи у наредном периоду да тренирају – рекао је Милош Станковић члан Већа Градске општине Обреновац и нагласио да је веома важан податак да ниједан здравствени радник у Дому здравља у Обреновцу и Covid амбулантама није оболео у претходном периоду.

Такође, Јавно предузеће за унапређење и заштиту животне средине ,,Обреновац” отворило је данас своја излетишта Забран, Арборетум и ,,Јозића колибу” за све грађане Обреновца.