Заједничку акцију дезинфекције свих насеља данас спроводе Јавно комунално предузеће ,,Обреновац” и Јавно комунално предузеће ,,Водовод и канализација”. Наиме, ради се о дезинфекционом средству који се производи у фабрици воде у Баричу и меша се са здравом питком водом, том смесом се третираују улице, потпуно безбедно.

-Ово је много важна мера коју смо ми научили још од Немаца за време поплаве и зато смо први кренули у Србији са оваквом врстом дезинфекције улица и јавних простора, такође зато смо и први у Србији ставили у карантин раднике водовода. Нисмо хтели да нам се деси ситуација из Париза у ком се корона вирус појавио у текућим водама. Грађани Обреновца треба да знају да се све ове цистерне пуне здравом питком водом, да се након тога хлоришу, обогаћују хемијом и иду на улице. Без обзира што је епидемија на измаку, ми ћемо ову активност наставити до последњег дана ванредног стања, с обзиром на то да не смемо препустити случају нити једно насеље нити улицу где имамо колективан вид становања – нагласио је председник Градске општине Обреновац, Мирослав Чучковић.

Директор Јавног комуналног предузећа Обреновац Славко Берић истакао је да се ради системска дезинфекција свих насеља.

-Свакодневно смо третирали пешачке стазе, улазе у зграде, лифтове. Данашњи леп дан користимо да заједничком акцијом дезинфикујемо детаљно град. На снази је и полицијски час, нема саобраћаја, становништво је у домовима и на тај начин бићемо најефикаснији – казао је Берић и додао да су радници ЈКП свакодневно на терену и обављају и остале делатности из надлежности предузећа. Он је овом приликом апеловао на суграђане да редовно измирују своје обавезе и плаћају рачуне, како би комунални систем несметано функционисао.

– Радници ЈКП ,,Водовод и канализација” прикључили су се акцији данас коју спроводе општина Обреновац и Јавно комунално предузеће. Наша цистерна је данас на располагању и у њу је убачен хипохлорид који се производи у нашој фабрици воде у Баричу – рекао је Иван Вујић испред Јавног комуналног предузећа ,,Водовод и канализација”