Почели су радови на изградњи новог тротоара око дворишта Основне школе “Посавски партизани”. Нова стаза биће завршена за 15 дана, на задовољство ученика школе али и становника насеља Дудови. Радове су обишли представници Градске општине Обреновац и Јавног предузећа за изградњу, који су апеловали на грађане да не паркирају возила на тротоару, како би се радило предвиђеном динамиком.

-На предлог школе, у циљу безбедности наших ђака, мештана и свих учесника у саобраћају тренутно изводимо радове на санацији комплетне тротоарске мреже. У наредном периоду урадићемо и део Немањине улице, од моста комлетна лева страна која је у јако лошем стању. Покушаћемо да у будућности урадимо и деоницу у улици Светог Саве, жеља нам је да урадимо што више стаза, зато што су нам суграђани увек на првом месту – најавио је Милан Марошанин, директор Јавног предузећа за изградњу ,,Обреновац”.

Приликом обилска радова председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић истакао је задовољство што ће после више од 50 година ,,Посавци” и насеље Дудови бити уређени.

-Ово су веома значајни радови за нашу месну заједницу , многе генерације су ишле у школу лошим пешачким стазама и за 15 дана спремиће нове тротоаре за све будуће генерације -казао је Жељко Роксандић, председник Савета МЗ Дудови.

Прошле године у реконструкцију  пешачких стаза и тротоара уложено је 25 милиона динара. Део реконструкције тротоара око Јавног комуналног предузећа у дужини од 700 метара се приводи крају. Ове године у плану је да се уради 3000 метара нове мреже.