Данас су започети радови на изградњи дечијег игралишта у месној заједници Забрежје, на простору дворишта основне школе ”Посавски партизани”.  Након завршених радова на игралишту, постављени мобилијари биће на раполагању најмлађима из ове месне заједнице. Радове су обишли педседник општине Обреновац, Мирослав Чучковић, помоћник председника општине Обреновац, Драган Блажић, директор Јавног предузећа за заштиту и унапређење животне средине, Светозар Андрић и директор основне школе ”Посавски партизани”, Мирослав Крстић.

Андрић је искористио прилику и истакао да су са започетим радовима на изградњи дечијег игралишта, настављене планиране активности ЈП за заштиту и унапређење животне средине које су привремено прекинуте због ситуације изазване пандемијом вируса корона.

Он је нагласио да ће игралиште бити изграђено у складу са свим европским стандардима и да ће као такво бити безбедно за све кориснике. Такође, Андрић је истакао да ће на новоизграђеном игралишту, најмлађим суграђанима бити на располагању велики тобоган, клупице, љуљашке, кућица за игру, вртешка и кантице.

-Поред овог игралишта у току је изградња игралишта у насељу Циглана, а у плану је изградња игралишта у насељу Вирага и на тај начин ћемо одговорити на иницијативе грађана – рекао је Андрић.

– Надамо се да ће у наредном периоду, када радови на игралиштима буду завршени, епидемиолошка ситуација бити повољнија и да ће деца моћи у догледно време да користе расположиве мобилијаре – закључио је директор ЈП за заштиту и унапређење животне средине .

Никола Белић, председник Савета месне заједнице Забрежје истакао је да је месна заједница Забрежје у сарадњи са ГО Обреновац и ЈП за заштиту и унапређење животне средине започела радове на изградњи дечијег игралишта, које ће према његовим речима бити на располагању деци из месне заједнице Забрежје и околине.

– У наредном периоду у плану су радови на изградњи канализационе мреже, у делу Улице Савске и Улице Гробљанске, а након тога планирани су радови на уређењу градске плаже на Перилу – објаснио је Белић.

Радмила Рељановић из Савета месне заједнице Забрежје истакла је да ће мобилијари на игралишту олакшати дневне задатке деци, по повратку школским обавезама, будући да ће ово игралиште отварати простор за разоноду.

Она је најавила да се разматра могућност уређења простора између дворишта школе и цркве у месној заједници Забрежје и да би се тиме обезбедио простор за уживање свих мештана ове месне заједнице.

Рељановић је позвала све мештане месне заједнице Забрежје да уписују своју децу у школу на Забрежју и нагласила да су у будућности планирани пројекти чијом би реализацијом био оплемењен живот свих са простора ове месне заједнице.

Крстић је овом приликом рекао да се ради на уређењу простора у матичној школи, али и да се улаже труд у обезбеђивање што бољих услова у издвојеном одељењу школе у месној заједници Забрежје.

– Током ове године, успели смо да уредимо простор око игралишта, да оградимо двориште, а данас се ради мобилијар који ће моћи да користе наша деца током боравка у школи, а и након наставе – закључио је Крстић.