У току су радови на новом конзумном подручју топловодне подстанице Бело Поље 19, након којих ће 40 домаћинстава из месне заједнице Бело Поље бити прикључено на систем даљинског грејања. Укупна вредност инвестиције је 40 милиона динара и планирано је да се пројекат реализује до краја године. Радове су обишли председник општине Обреновац, Мирослав Чучковић и директор Јавног комуналног предузећа ”Топловод Обреновац”, Борис Ивковић.

Ивковић је овом приликом нагласио да ЈКП ”Топловод Обреновац” ни поред ове ванредне ситуације изазване пандемијом вируса корона, неће  одустати од планираних развојних и санационих пројеката за ову пословну годину.

Он је истакао да у протеклих 6 година по једна група кућа у Белом пољу добија грејање и  да се том динамиком надокнађује све оно што је претходних година пропуштено.

– Примар долази у дужини од 200 метара из правца конзума који смо завршили прошле године и наставља у 4 гране, како би обухватио већи број домаћинстава из Белог Поља који дуже од пола века чекају прикључак за даљинско грејање – објаснио је Ивковић.

Он је истакао да је у припреми реализација нових пројеката који ће омогућити даље ширење топлификационе мреже.

– Поред овог конзумног подручја, ускоро ће почети радови у новом конзумном подручју у подстаници 45А. Оно што је јако важно је да имамо у плану реализацију санационих пројеката који би подразумевали промену старих мрежа, што је услов квалитетног снадбевања нових конзума енергијом која задовољава све потребе – закључио је Ивковић.

Грејна сезона на територији општине Обреновац и даље траје, иако је требало да се оконча званично до 15 априла. Чучковић је овим поводом истакао да ће и у наредном периоду  грејна тела у домаћинствима општине Обреновац бити топла, с обзиром на ситуацију која је изазвана епидемијом корона вируса, па су стога грађани приморани да више времена проводе у својим домовима.

– Грејна сезона у Обреновцу ће трајати и наредних дана, с обзиром да су сви становници старији од 65 година и деца код куће, а да су јутра ипак хладна, без обзира што су преко дана високе температуре – рекао је Чучковић и додао да ће се у наредном периоду ситуација пратити и да ће се у складу са истом доносити одлуке о евентуалном прекиду грејне сезоне.

Он је истакао да се паралелно са радовима на изградњи топлификационе мреже на територији месне заједнице Бело Поље и радова на изради пројеката чијом ће реализацијом на систем даљинског грејања бити прикључена домаћинстава насеља Музичке колоније, ради и пројектовање треће магистрале и истакао да радови на овом пројекту нису прекидани, будући да је пројектантима омогућен рад од куће.

Он је истакао да ће сви планирани инфраструктурни пројекти у наредном периоду бити реализовани, без обзира на ванредно стање узроковано епидемијом вируса Covid-19.

– Желим  да се захвалим свим Обреновчанима који редовно плаћају своје рачуне, јер ми искључиво из тих извора финансирамо развој мреже – нагласио је Чучковић.

Немања Илић, председник Савета месне заједнице Бело Поље истакао је да ће након завршених радова, домаћинства једног дела месне заједнице Бело Поље добити прикључак за даљинско грејање и да су радовима обухваћене Улица Кузмановића и Карића сокак, а да се у наредном периоду планирају радови у Драгачевцима, Доцићима и Бошковићима.