Данас се завршавају радови на потпуној реконструкцији Улице Палих бораца у Малој Моштаници у дужини од 4,5 километара. Радове су обишли председник општине Обреновац, Мирослав Чучковић, председник Скупштине општине Обреновац, Мирко Вранешевић и помоћник председника општине Обреновац, Радован Манојловић.

Чучковић је објаснио да су на територији општине Обреновац у току грађевински радови који су започети пре проглашења ванредног стања поводом епидемије вируса корона.

– Свесни смо да је у овако тешком тренутку за наше грађане неопходно урадити и неке ствари које су биле започете и пре епидемије – рекао је Чучковић и додао да се радови обављају уз максимално поштовање свих предложених мера заштите.

– Ми ћемо се трудити да уз адекватне мере заштите до краја ванредног стања што је више могуће будемо на терену и да испоручимо грађанима оно што им је неопходно – закључио је Чучковић.

Вранешевић је искористио прилику да у име општине Обреновац изрази захвалност Јавном комуналном предузећу ”Београд пут” које је како он каже у овој ситуацији успело да организује своје раднике који су уз поштовање мера заштите привели крају радове на реконструкцији Улице Палих бораца.

– Не треба  да наглашавам витални значај ове саобраћајнице за становнике Мале Моштанице и Барича који гравитирају на овом делу, али и за нашу градску општину јер ово је један од алтернативних праваца за  Дубоко- рекао је Вранешевић.

Он је подсетио да ова саобраћајница није обнављана готово 40 година.

– Овде пролази више линија нашег јавног превоза који наше раднике, ђаке и студенте превозе за Београд и ово је за нас веома важан капитални пројекат сигурно најкапиталнији што се тиче радова на реконструкцији наших саобраћајница овог пролећа – закључио је Вранешевић.