Завршавају се радови на изградњи паркиралишта на простору код Обреновачке цркве, те ће од данас послеподне 25 нових паркинг места бити на располагању Обреновчанима. Вредност инвестиције је 7.987.000 динара, а паркирање ће до даљњег бити бесплатно.

– За 39 дана, тачније 6 дана пре рока су завршени радови и од данас комплетан паркинг простор предајемо нашим суграђанима на коришћење. Нових 25 паркинг места биће у функцији од данас послеподне и желимо да их наши суграђани што више користе, али када за то дође време – поручио је Милан Марошанин, директор Јавног предузећа за изградњу Обреновца.

Он је замолио све Обреновчане да за предстојеће празнике остану у својим кућама како би се заштитили од корона вируса.

– Све што општина и сва јавно комунална предузећа раде можемо касније да користимо максимално здрави и у весељу. Немојмо излазити из кућа, проведимо Ускрс у овом тренутку онако како струка налаже да бисмо то могли касније да надокнадимо у једном лепшем и бољем времену. Желео бих и у име јавног предуећа и у своје лично име да свим православним верницима пожелим срећне ускршње празнике и да их проведу здраво у домаћем амбијенту – пожелео је Марошанин.

Овом приликом је напоменуто да јавно предузеће припрема и комплетну пројектну документацију за паркинг са 10 нових паркинг места који ће бити изграђен прекопута цркве, то јест на уласку у Прву обреновачку школу. Ту ће бити постављен и нови постамент за споменик палим обреновачким борцима на Солунском фронту.