Председник Градске општине Обреновац, Мирослав Чучковић и помоћник министра пољопривреде, Александар Богићевић обишли су данас пољопривредно газдинство Котуровића у Скели где је у току пролећна сетва.

Тим поводом Чучковић је подсетио да ће у наредном периоду бити завршена сетва кукуруза и да је планирано да се засеје 5000 хектара пољопивредних површина, што ће како он каже бити од великог значаја за сигурно снадбевање храном на територији општине Обреновац .

– Зато је ова акција подржана од стране општине Обреновац, јер је нама значајно да останемо повртарски центар Београда и овог дела Србије – закључио је Чучковић.

Богићевић је истакао да Влада Републике Србије и председник Републике схватају значај који има пољопривреда и да Министарство пољопривреде располаже значајним средствима којима може да подржи програме за пољопривреднике.

– Ми као Министарство правимо праве мере и субвенције за наше пољопривреднике, оно што је њима најпотребније. Заједничким радом долазимо до оваквих резултата. Много богатије земље су наишле на проблем када је у питању храна током овог ванредног стања, а ми смо преданим радом обезбедили довољне количине хране – рекао је Богићевић.

Он је подсетио да су за ову календарску годину најављене многобројне субвенције намењене пољопривредницима и додао да исте неће изостати и поред  венредне ситуације изазване епидемијом вируса корона.

– У будућности пољопривреда се мора још брже и  јаче развијати и мислим да је то једини пут да будемо једна богата и стабилна земља – закључио је Богићевић.

Пољопривредник Драган Котуровић полаже наде у предстојећу сетву и истиче да ће сетва бити добра, јер како он каже киша погодује пољопривредним радовима и стога јој се сви пољопривредници обрадују.