Градска општина Обреновац данас је Дому здравља Обреновац донирала 450 пакета неопходних животних намирница. Запосленима у Дому здравља Обреновац биће допремљен по један пакет, као знак пажње и захвалности за уложен труд и рад посебно у актуелној ситуацији епидемије вируса корона. Помоћ у подели пакета пружили су запослени из Јавног предузећа СКЦ ”Обреновац”.

Обрад Исаиловић, директор Дома здравља Обреновац овом приликом захвалио се локалној самоуправи и додао да Дом здравља Обреновац са општином Обреновац, од самог почетка епидемије, спроводи заједничке акције у циљу очувања здравља свих грађана. Исаиловић је истакао да је посебно поносан на чињеницу да су сви кључни фактори активно укључени и да заједно представљају један добар тим који се бори за здравље свих грађана.

– Од првог дана увођења ванредног стања у Србији, ми радимо заједно један озбиљан посао. Оно што смо приметили, јесте да наши здравствени радници неретко са својих радних места одлазе у касним вечерњим сатима и да морају да се крећу у време трајања полицијског часа, што значи да они нису у могућности да добаве основне животне намирнице члановима породице који не могу самостално то учинити – рекао је Мирослав Чучковић, председник општине Обреновац.

Чучковић наглашава да циљ ове помоћи није побољшање економског положаја запослених у Дому здравља Обреновац, већ ће ова помоћ бити од користи у оним моментима када запослени у овој институцији морају да проведу дуже време на свом радном месту и не буду могућности да обаве куповину пре почетка полицијског часа.

– Један од основних циљева ове донације јесте да запослени док су на свом радном месту у заштитној опреми, не брину да ли ће стићи да обаве потребну куповину и однесу својим кућама најосновније животне намирнице – закључио је Чучковић.

Чучковић је истакао да на територији општине Обреновац, међу запосленима у здравственом систему, комуналном систему, како у Јавном комуналном предузећу ”Водовод и канализација” тако и међу запосленима који врше дезинфекцију града нема регистрованих случајева заражених вирусом Covid-19.