Градска општина Обреновац у сарадњи са Јавним комуналним предузећем ”Обреновац” наставља акцију дезинфекције градских насеља. Дезинфекција јавних површина врши се дезинфекционим средством пиностерил који је на бази активног кисеоника и перисирћетне киселине. Сва насеља у урбаном градском језгру општине Обреновац третирају се дезинфекционим средствима ефикасним у сузбијању вируса и то 2-3 пута недељно, док се простори око Дома здраља и око Огранка за плућне болести и туберкулозу дезинфикују свакодневно. Данас је дезинфекционим средством истретирано насеље ”Дудови”, где су према речима надлежних из ЈКП-а дезинфиковани сви улази у стамбене јединице, тротоари, прилази и улице.

Славко Берић, директор Јавног комуналног предузећа ”Обреновац” искористио је прилику и захвалио се директору ”Прве искре – наменске”, који је како он каже у овој ситуацији показао високу одговорност и спремност да испоручи велике количине дезинфекционог средства.

– Добили смо довољне количине и сваког дана добијамо довољне количине овог средства за дезинфекцију свих улаза у нашим градским насељима, као и улица, тротоара, тргова – рекао је Берић.

-Апсолутно сва механизација ЈКП-а на услузи је општини Обреновац и свим нашим суграђанима, тако да се свакодневно могу видети 3 велике цистерне за дезинфекцију и прање, 3 велике ауто чистилице, 3 мале тротоарске чистилице и 15 ручних прскалица- истакао је Берић.

Он се овом приликом посебно захвалио свим радницима Јавног комуналног предузећа ”Обреновац” који су остали на својим радним местима и који без обзира на тежину посла, свакодневно предано раде.

Према његовим речима, велики број запослених у овом предузећу поштеђен је радне обавезе, будући да припадају групи која је према речима стручњака високо ризична када је у питању обољевање од вируса covid-19.

– Свакако велики број људи у ЈКП ”Обреновац”ослобођен је радне обавезе, али онај број радника који је остао на радном месту показао је велику одговорност, тако да стижемо да обавимо све актуелне послове, оне који се тичу одношења комуналног отпада, одржавања градске хигијене, вегетација је кренула, па је неопходно све јавне површине додатно третирати, међутим све постижемо са овим бројем људи, а то је само доказ да су људи посвећени послу, држави и свом граду и да су фокусирани на живот и здравље грађана – рекао је Берић.

Он је овом приликом позвао све грађане да се у наредном периоду понашају одговорно, да поштују мере које прописује Влада Републике Србије и додао да га посебно радује чињеница да у протеклих 36 сати на територији општине Обреновац није регистрован ни један нови случај обољења од новог корона вируса.

Професионални управници или изабрани председници Савета станара  и даље испред Јавног комуналног предузећа ”’Обреновац”, могу преузети средства за дезинфекцију за третирање површина унутар стамбених зграда.