Радови на реконструкцији и изградњи нових садржаја на популарној ,,Цевки” се настављају и за време ванредног стања. Уколико се стекну сви потребни услови, средином јуна овај простор ће бити отворен за све посетиоце. Градилиште је обишао и председник Градске општине Обреновац који је том приликом изразио захвалност најстаријим суграђанима што поштују одлуке надлежних и остају у својим домовима, и да је уређење “Цевке” поклон, на првом месту њима.

-Наши драги пензионери најбоље прате препоруке епидемиолога и они су највећој мери код куће. Данас смо управо желили да им покажемо како ће овај простор изгледати током лета и шта све од садржаја спремамо. Биће ово наше мало царство кад ова пошаст прође. Место где ће залечити све ране које сада наступају због немогућности изласка из својих домова, али то је тренутно једини начин да сачувамо живот. Сви ови садржаји који су направљени и за старије и за млађе, направиће од овог места централно место окупљања, где ће се сви дружити и представљаће прави мелем за душу – истакао је Чучковић и овом приликом апеловао поново на све суграђане да остану код куће.

Вредност радова у овој фази износи 50 милиона динара и целокупно уређење овог простора финансира ЕПС. У склопу ове фазе на ,,Цевки” биће, уз нове тушеве изграђени и базени за све посетиоце. Простор поред купалишта биће уређен за одмор и рекреацију.