Почетак месеца новембра за ученике ОШ “Јефимија” обележиће едукативни програм из области основа аудио и видео технологија, где ће сви полазници који имају склоности ка природним наукама по завршетку двомесечног курса успешно применити стечено знање. Овакав програм је почео са радом прошле године у ОШ “Посавски партизани”, а план је да се настави и даље са оваквом едукацијом у другим заинтересованим образовним институцијама на подручју општине Обреновац. Програм спроводи група младих Обреновчана уз подршку канцеларије за младе Управе ГО Обреновац.

Ученици ће на часовима учити: настанак звука, особине звуке, занимљиви експерименти, микрофони и њихова примена, снимање звука, израда музике за мултимедијалне пројекте и видео камера, видео сигнали, израда видео снимка (спота), филм, филмски планови и жанрови, структура, кадар, монтажа.

Циљ радионице је едукација у областима природних наука, припрема за техничке школе.

Радионица је бесплатна и одржаваће се у кабинету за информатику, после редовних часова, 2-3 дана у недељи,  по договору. Радионицу води инж. елек. Предраг Вукосављевић.

Могу се пријавити сви они који имају интересовања у областима музике и филма, од петог до осмог разреда.

Пријаве директно у школи или на мејл ucimiposleskole@gmail.com. Потребно је доставити: име, презиме, телефон, разред, име разредног старешине и навести интересовање (звук или видео).