Чланови обреновачког удружења пчелара обезбедили су мед и прополис за породице оболелих од вируса корона у Обреновцу. Пчелињи производи биће подељени на основу извештаја епидемиолошке службе из Обреновца. Сваком домаћинству где постоје оболели од вируса корона биће донирана тегла меда и бочица прополиса. Обезбеђено је 110 килограма меда и 110 бочица прополиса.

Председник општине Обреновац, Мирослав Чучковић је овом приликом истакао да је ово значајна донација обреновачког удружења пчелара оболелима са територије општине Обреновац, будући да су како он каже ово производи који би могли подићи отпорност организма оболелих од вируса корона и додао да ће ови пчелињи производи бити достављени породицама у што краћем року, до краја данашњег дана.

– Одговорност, останак код куће, брига о најмилијима је оно што нас очекује током месеца априла. Можда изгубимо април за неке своје животне комфоре, али ћемо цео живот сачувати – рекао је Чучковић и додао да је јасно да су последице вируса за људе који су сада у болницама врло озбиљне и апеловао је на све грађане да буду одговорни и да у овој ситуацији  поштују налоге епидемиолога и препоруке лекара.

Бранислав Вилотић, председник Друштва пчелара ”Обреновац” истакао је да ће се оболелима од корона вируса поделити шумски, липов и ливадски мед који су према његовим речима добри савезници у борби против респираторних инфекција.

У ову донацију није укључен багремов мед јер се исти перципира пре свега као заслађивач, па га Вилотић препоручује трудницама, дојиљама и малој деци, будући да у свом саставу не садржи полен, као алерген.

Председник Градске општине Обреновац и председник Друштва пчелара ”Обреновац” изразили су захвалност свим пчеларима који су овом приликом донирали своје производе.