Београдски фонд за политичку изузетност је у сарадњи са Канцеларијом за младе Управе ГО Обреновац, и уз подршку Министарства омладине и спорта,  отворио конкурс за петодневну обуку «Оснаживање младих за активнију промоцију и развој омладинског предузетништва». За учешће на обуци могу се пријавити представници студентских организација, представнци студентског парламента, формалних и неформалних омадинских удружења, уметничких колектива, као и млади предузетници.
Трошкови смештаја, хране и превоза су покривени од стране организатора семинара.
 
Пројекат «Оснаживање младих за активнију промоцију и развој омладинског предузетништва» је замишљен као допринос решавању проблема високе незапослености младих у Републици Србији. Препознајући омладинско предузетништво и самозапошљавање, посебно кроз друштвени ангажман, као веома ефикасне, али слабо прихваћене мере за решавање овог проблема, конципиран је програм који ће полазницима/цама пружити неопходна знања и примере добре праксе у овој области, као и сет вештина неопходних за формулисање и пласирање конкретних идеја у домену омладинског предузетништва.
Програм је намењен особама од 18 до 30 година које се омладинском политиком и програмима за младе баве на локалном нивоу (представницима/цама Канцеларија за младе, студентских организација, студентских парламената, формалних и неформалних омладинских удружења, уметничких колектива и младим предузетницима) у Зрењанину, Бечеју, Обреновцу, Нишу, Крагујевцу, Ужицу, Пријепољу, Лесковцу, Врању и Трговишту.

«Оснаживање младих за активнију промоцију и развој омладинског предузетништва» је интезивна петодневна обука за групу од 40 полазника/ца која ће бити организована од 14. до 18. новембра 2011. године у Београду. Полазници ће стећи знања о националним и европским политикама запошљавања младих, шансама за запошљавање кроз процес ЕУ интеграција, о социјалном предузетништву и начинима промовисања истог, упознаће примере добре праксе сарадње различитих групација младих и локалних власти, стећи ће и вештине за израду пројектних идеја у локалним заједницама. Учешће у овом програму је бесплатно уз обавезу учешћа у свим сегментима програма.

Заинтересоване особе се могу пријавити за учешће попуњавањем формулара који се налази на овом линку најкасније до петка 4.новембра  2011. године.  За додатне информације о конкурсу можете се обратити на office@bfpe.org или телефоне 011/30 36 520 и 30 36 521.